1 de 10
OBRES I MILLORES

Comença la instal·lació del dipòsit separador d’hidrocarburs a la rambla de Jaume I de Cambrils

L'aparell, que fa el tractament de l'aigua de pluja, fa més de 13 metres longitud i 3,5 de diàmetre

Una imatge del dipòsit | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 26 d'abril de 2022 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Seguint el ritme d'obres previst i una vegada finalitzada l'excavació, ja s'ha iniciat la col·locació del dipòsit separador d'hidrocarburs a la rambla de Jaume I de Cambrils, entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic. El sistema mesura 13 metres de longitud i 3,5 metres de diàmetre i per això s'ha hagut d'utilitzar una grua de grans dimensions amb braç extensible per col·locar-lo dins el forat.

Els treballs previs per instal·lar aquest dipòsit van començar a finals de març i van consistir en perforar el sòl per clavar unes planxes metàl·liques per aguantar el terreny, l'excavació de la zona per ubicar el dipòsit, i el formigonat de la base mitjançant una tècnica pel drenatge del nivell freàtic. La base de formigó serveix per ubicar el dipòsit a la cota adequada per la recollida d'aigua de pluja, que ve condicionada per la nova canalització dels col·lectors de pluvials.

El dipòsit permetrà un pretractament de l'aigua de pluja abocada a la platja per separar elements sòlids i flotants i eliminar els olis i greixos que arrossega de la superfície dels carrers, tal com exigeix la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat de Catalunya. Aquesta actuació forma part de la remodelació de la xarxa de col·lectors, prevista dins del projecte de remodelació de la Rambla Jaume I i els carrers adjacents.

A més de la col·locació del dipòsit, aquesta setmana l'empresa adjudicatària treballarà en la xarxa de pluvials del carrer Roger de Flor sud, els col·lectors a la Rambla entre carrer Barques i Roger de Flor, les rases i serveis de la plaça Aragó i els serveis residuals i pluvials de la rotonda del Nàutic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: