nuclears

El Govern activa els mecanismes previs al fons de transició nuclear d'Ascó i Vandellòs

L'objectiu és compensar el tancament de les centrals i oferir alternatives laborals per 3.000 persones

Pla general de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, i de la turbina de vapor arran de riu | ACN
per Aguaita.cat, Ascó, Ribera d'Ebre | 26 d'abril de 2022 a les 13:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Empresa i Treball ha rebut este dimarts l'autorització del Govern per activar la fase de consulta prèvia a l'elaboració del decret que regularà el fons de "transició nuclear", un mecanisme creat per compensar els efectes del tancament de les centrals d'Ascó i Vandellòs. Segons ha detallat l'Executiu, aquest fons estarà dotat amb 24 milions d'euros i se centrarà a finançar "accions de desenvolupament socioeconòmic" i de "transició energètica". L'objectiu principal del nou decret serà regular aquest fons i assegurar-ne una gestió eficient i eficaç, ha apuntat el Govern.

Està previst que el fons de transició serveixi per finançar a les zones afectades per "l'impacte ambiental" de la producció d'energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs. En este sentit, estan previstes actuacions per fomentar la reactivació a les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre.

Segons el Govern, es vol potenciar la diversificació econòmica i oferir alternatives als 3.000 llocs de treball directes lligats a unes centrals que van entrar en funcionament entre 1984 i 1988.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: