1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

Reus, l'àrea urbana amb més ocupació en l'àmbit TIC de Catalunya, després de Barcelona

Una imatge d'arxiu d'una sessió formativa a Redessa | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'abril de 2022 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus ha fet balanç de les actuacions per "posicionar" la ciutat en l’àmbit TIC, que la situen com la segona àrea urbana del país en ocupació tecnològica, després de Barcelona. L’impuls per a la creació del Clúster TIC, o la generació d’un "ecosistema tecnològic" al voltant de Redessa i del Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc, han estat alguns dels "eixos clau" que han "establert" les bases per aquesta "transformació", segons el batlle, Carles Pellicer, i la regidoria d'Economia, Teresa Pallarès.

Segons les dades que s'han ofert, a la ciutat hi ha un 2% d’ocupació vinculada a les noves tecnologies. Una estadística que, a Catalunya, lidera Barcelona amb un 3,4% d’ocupació en aquest àmbit. Pellicer, ha afirmat que "en la darrera dècada, des de l’Ajuntament de Reus hem impulsat actuacions que han esdevingut estratègiques per al posicionament de la ciutat en l’àmbit tecnològic. I ho continuem fent.

També consellera delegada de Redessa, Pallarès, ha explicat que “les dades d’ocupació en el sector TIC de Redessa posen de manifest aquest increment en la contractació de personal qualificat". En aquest sentit, ha volgut recordar que la primera empresa tecnològica instal·lada en un centre d’empreses de Redessa va ser T-Systems, l’any 2009, amb uns 90 treballadors. Actualment, aquesta xifra arriba a gairebé uns 650 professionals dels 1.300 que treballen cada dia a Redessa, és a dir, gairebé la meitat".
 

Pallarès i Pellicer, aquest dimarts Foto: Reus.cat


La regidora ha manifestat que igualment s’han impulsat diversos serveis especialment vinculats a la creació d’startups. L’últim ha estat la Incubadora TIC, amb seu a Redessa Tecno, que ha "facilitat" la creació d’11 empreses emergents en la primera edició. Pallarès s'ha referit de passada a l’Innolab, el laboratori d’innovació per a pimes de la ciutat, que "està treballant projectes vinculats a la digitalització". Bonificacions específiques per a startups de base tecnològica que es vulguin instal·lar a casa nostra, o el servei de softlanding (a través del qual es fa acompanyant en els tràmits administratius, per exemple) són altres dels "valors" de la proposta reusenca per ser un "referent tecnològic".

L’estratègia de futur, segons Pellicer i Pallarès, passa per "augmentar el catàleg de serveis" vinculats a les TIC i "l’especialització per sectors, a través de tecnologies específiques". Tots dos han recordat que faa un parell de mesos es va presentar el Hub Foodtech & Nutrition, "l’aposta d’especialització de la ciutat, i que vincula la tecnologia amb un altre sector que Reus també lidera: la indústria alimentària". Actualment, han dit sense concretar res més, s’estan tancant els primers projectes i la previsió es presentar-los a meitats de juny. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: