1 de 10
BROSSA

Els fons «Next Generation» atorguen 700.000 euros per millorar la recollida selectiva a Reus

L'ajuntament impulsa un projecte de gestió de residus que premiarà les bones pràctiques

Els fons «Next Generation» atorguen 716.726 € per millorar la recollida selectiva | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 25 d'abril de 2022 a les 13:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aprovada la resolució que concedeix un ajut de 716.726 euros a l'ajuntament de Reus per destinar al projecte de recollida selectiva. Els fons europeus Next Generation atorgaran aquesta partida per a la gestió de residus i la implantació d'un nou sistema que premiï les bones pràctiques.

Taxa segons el percentatge de reciclatge del ciutadà


El projecte, que serà finançat pels fons Next Generation, té l'objectiu de gestionar la recollida selectiva de forma circular i implantar, de cara el 2024, un nou sistema de funcionament dels contenidors. Amb un pressupost màxim d'1,2 milions d'euros, el consistori preveu instal·lar dispositius de control als contenidors de la resta i l'orgànica per regular com es llencen els residus.

Aquest sistema es preveu que funcioni a través d'una targeta repartida a cada domicili per a obrir els contenidors de la resta i l'orgànica, que podran utilitzar-se tres i set cops per setmana, respectivament. Es tracta d'una mesura encarada a què els ciutadans reciclin millor i vegin aquest comportament reflectit en les taxes de la brossa. Amb el projecte de la millora selectiva es vol aconseguir un sistema per bonificar els reusencs que reciclin més i que es puguin modular les taxes segons el comportament.


A través d'una aplicació

Es vol crear una aplicació ciutadana a través de la qual els usuaris puguin consultar els seus percentatges de reciclatge, l'estat de la bonificació en les taxes de la brossa i els calendaris de recollida selectiva. Des del consistori també impulsaran campanyes de difusió per donar a conèixer el funcionament dels dispositius a tota la ciutadania.

Ara per ara, el projecte està en la fase inicial, ja que la resolució de la subvenció va publicar-se la setmana passada, i s'encara a crear un informe tècnic per detallar el projecte durant l'any vinent. El termini d'execució finalitza el març del 2024.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: