CULTURA

Capsetes de llumins literàries «encenen la lectura» a Falset i a Tarragona

La iniciativa porta per títol "Encén la lectura"

Una de les capsetes que van aparèixer a Falset | Lletra Encesa/ Twitter
per M.B., Reus, Catalunya | 25 d'abril de 2022 a les 10:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg del dissabte passat 23 d’abril, Sant Jordi, van aparèixer, a Falset i Tarragona, una trentena de capsetes de llumins literàries. El col·lectiu Lletraencesa les va repartir en espais emblemàtics d’aquestes poblacions amb l’objectiu de contribuir a fomentar el gust per la lectura.

Els vianants se les podien endur gratuïtament. Les capsetes de llumins, inspirades en l’art trobat, comptaven amb un fragment d’obra d’un escriptor, la fotografia del qual encapçalava la capsa.

En la selecció de textos, el col·lectiu va prioritzar aquells autors amb obra que guardés alguna relació amb l’espai on aquests objectes s’havien dipositat. La iniciativa portava per títol Encén la lectura. Raimond Aguiló, Cristina Callarisa, Fede Cortés, Josep Maria Espinàs Salvador Estrem i Fa, Montse Farrés, Toni Orensanz, Josep Maria de Sagarra o Arnau de Vilanova van ser alguns dels autors seleccionats a Falset.

En el cas de Tarragona, les capsetes de llumins incorporaven textos d’autors com Montserrat Abelló, Margarida Aritzeta, Joan Cavallé, Juan González Soto, Joan Fuster, Lurdes Malgrat, Isabel Ortega, Josep Pin i Soler, Joan Rioné, Magí Sunyer, Adrià Targa, Jordi Tiñena, Jaume Vidal Alcover o Olga Xirinacs, entre d’altres.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: