SALUT

Un doctor del Sant Joan, al comitè que prepara l’examen d’acreditació de medicina d’urgències a Europa

Federico Capriles ha estat escollit Faculty de l’Emergency Medecine Reference Group for Europe

El doctor Federico Capriles | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 d'abril de 2022 a les 09:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Metge del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el doctor Federico Capriles ha estat escollit Faculty de l’Emergency Medecine Reference Group for Europe (EMERGE), organisme depenent de l’European Society For Emergency Medecine (EUSEM) encarregat del desenvolupament i implantació de l’examen d’idoneïtat per exercir com a metge d’urgències a qualsevol país de la Unió Europea.

Actualment, la medicina d’urgències és una especialitat reconeguda oficialment a 82 països de tot el món (13 d’Àfrica, 27 d’Asia, 13 d’Amèrica, 27 d’Europa i dos d’Oceania), però n’hi ha d’altres com l’estat o Portugal on encara no es reconeix aquesta branca de la medicina com a especialitat.

Per aquest motiu, l’EUSEM ha creat un examen i un currículum estandarditzat, que permeten acreditar que es tenen els coneixements necessaris per exercir com a metge expert en la medicina d’urgències. Aquesta prova, l’European Board Examination in Ermergency Medecine (EBEEM) l’elabora anualment un grup de 15 experts de tot Europa, entre els que hi ha Capriles i consta d’un qüestionari teòric de 120 preguntes i una segona part pràctica on es simulen 10 situacions que els participants han de resoldre en un període de temps determinat.

Aquesta prova es realitza anualment a Brussel·les i avalua els coneixements i habilitats per a la pràctica clínica de la medicina d’urgències a nivell d’especialista, alhora que confirma que el candidat és capaç d’exercir lideratge clínic als serveis d’urgències.

“És per tot això que pensem que la medicina d’urgències hauria de ser considerada una especialitat amb una formacióreglada, que confereixi els coneixements i les destreses necessàries per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’una gran quantitat de malalties i condicions que afecten a tots els grups d’edat”, ha assenyalat Capriles.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: