Societat

Protecció Civil activa l'alerta del pla Ventcat per fortes ratxes a les comarques de Tarragona

A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el pla Procicat per fort onatge

per Reusdigital.cat, 23 d'abril de 2022 a les 15:46 |
Episodi de fort vent a Reus | Guàrdia Urbana de Reus
Protecció Civil ha activat aquest dissabte al migdia l'alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent aquesta tarda i especialment demà al matí a les comarques de Barcelona i Tarragona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquesta tarda el vent pot superar els 72?km/h a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva, Osona i el Gironès. De cara a diumenge al matí el vent es reforçarà sobtadament a les comarques de Barcelona i Tarragona, especialment a l'Alt Penedès i Baix Penedès. Protecció Civil ha demanat als municipis que "prestin especial atenció al mobiliari urbà i sobretot a les parades de Sant Jordi, pel perill que les carpes puguin fer mal a algú en volar o caure.

Protecció Civil ha demanat a la ciutadania "molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals". A més ha subratllat que quan hi hagi fortes ratxes de vent cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars, ja que poden caure per l'efecte del vent.


Prealerta del Procicat per fort onatge

A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Les onades poden superar els 2,5 metres d'altura a pràcticament tota la costa. Hi haurà mar de fons de component sud i el vent dominant serà de component oest. Per aquesta raó, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat que la gent no s'acosti a les zones on trenquin les onades, i respectar els tancaments que els municipis hagin fet a les zones de costa.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: