1 de 10
DISTINCIONS

La URV investeix la científica María Vallet Doctora Honoris Causa

La catedràtica és pionera en l'ús de materials bioceràmics per a la regeneració de teixits ossis

María Vallet, catedràtica de emèrita del Departament de Química en Ciències Farmacèutiques de la Universitat Complutense de Madrid, rep la felicitació de la rectora de la URV, María José Figueras, després de ser investida doctora honoris causa. | URV
per Redacció, Tarragona | 22 d'abril de 2022 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha investit aquest divendres la científica María Vallet Doctora Honoris Causa. La catedràtica de Química Inorgànica de la Universidad Complutense de Madrid és pionera en el camp de la química aplicada a la medicina.

Va promoure l'ús de materials bioceràmics per a la regeneració de teixits ossis i va suggerir la introducció de fàrmacs als porus de materials de sílice mesoporosa per aconseguir l'alliberament controlat de fàrmacs en el tractament d'infeccions, càncers, malalties òssies i osteoporosi, cosa que va permetre obrir un nou camp terapèutic i de recerca.

"Per a cada problema, una solució. No tot val per a tot, però amb la mateixa base científica i els actors necessaris per a cada funció, aconseguirem els resultats desitjats", ha indicat en el seu discurs d'investidura. El seu objectiu és "que la investigació arribi al llit del malalt".

Vallet ha afirmat sentir-se contenta de contribuir a la millora de la salut de les persones i ha recordat "el valor social" i també "el valor economic" dels avenços científics en aquest camp per l'alt valor afegit que hi confereix la innovació i el coneixement.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: