1 de 10
POLÍTICA

L'oposició no aconsegueix que prosperi cap de les seves propostes al ple

Han abordat, entre altres, qüestions relatives a la llengua i l'escola, o a la reobertura del dispensari del barri Gaudí

Una imatge del ple d'aquest divendres | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 22 d'abril de 2022 a les 17:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La recta final del ple d'aquest divendres ha abordat les propostes i mocions dels grups a l'oposició. Cap d'aquestes s'ha aprovat. 

Cs ha defensat una proposta de declaració referent a la reducció de la inflació a conseqüència de la guerra a Ucraïna. No ha prosperat perquè ni el govern, ni la CUP, ni el PSC ni el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, hi han donat suport. Al seu torn, la CUP ha instat la resta de grups a defensar l'escola pública i en català, en el marc de la sentència del 25% i de la derivada proposta de llei al Parlament. Tampoc ha prosperat, precisament perquè demanava en els punts d'acord que es retirés l'esmentada proposta, quelcom que el govern municipal no ha volgut validar (tres vots a favor, 23 en contra). El regidor d'Educació, Daniel Recasens, ha assenyalat que havia demanat la votació per separat. 

Tampoc el PSC ha estat de sort a l'hora de defensar les seves dues propostes, ja que cap de les dues ha tirat endavant. En tots dos casos, el govern ha fet valer la seva majoria per bloquejar-les. Una feia referència "al foment i al finançament de l’educació dels 0 als 3 anys"; l'altra, pretenia "activar i recuperar" els centres de salut i socials públics com el dispensari del barri Gaudí. 

Quant a les mocions, la dinàmica ha estat la mateixa. Una moció de Cs per instaurar un nou concurs literari a Reus en què fossin admeses obres en català i castellà tampoc s'ha aprovat. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha exposat que les possibilitats que un autor que escriu en castellà de presentar-se a concursos "són nombroses" i que, en català, "no n'hi ha tantes". El PSC i Meléndez hi han votat a favor, però el govern i la CUP en contra. 

L'última moció del debat, de la CUP, ha defensat la "bona implantació" del Mercat de Pagès del Baix Camp. La regidora Mònica Pàmies ha comentat que el projecte busca, entre altres coses, la socialització als pobles de l'interior de la comarca on es desplegui, o el negoci dels pagesos i productors que hi ofereixin el seu producte. La cupaire ha apuntat, a l'exposició de motius, que en comissió informativa al Consell Comarcal es va apuntar a un conveni entre aquest ens i el regidor d'Empresa, Carles Prats, per portar el Mercat de Pagès al Carrilet. Entre altres propostes, la CUP ha demanat que s'ajorni la signatura del conveni per assolir el "màxim consens possible" entre tots els actors implicats. El regidor ha argumentat que es tracta d'una prova pilot, i que "els resultats ens diran si hi hem de fer correccions". 

Altres acordsAbans, la sessió ha servit per aprovar l’adhesió a Espais Escrits, una associació que aglutina les institucions que vetllen i promouen la lectura i els estudis dels escriptors de la literatura catalana. També s'ha donat l'aprovació dels preus públics de les entrades per espectacles i de les inscripcions per a professionals assistents a la 26a edició del Trapezi, així com la pròrroga d’un any del Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ 2019-2022.

Finalment, el plenari ha aprovat l’adhesió de Reus l’Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport urbà.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: