LABORAL

La plantilla de Covestro a Tarragona es mobilitza per reclamar millores laborals

Els treballadors lamenten la "manca de voluntat de negociació" de l'empresa

Concentració dels treballadors de Covestro a Tarragona. | UGT
per Redacció, Tarragona | 22 d'abril de 2022 a les 13:59 |
Els treballadors de Covestro s'han mobilitzat per reclamar millores laborals. Desenes d'empleats s'han concentrat aquest divendres, de set a vuit del matí, a les portes d'accés a l'empresa, situada al polígon Entrevies, per informar a personal d'altres empreses i del sector. Reivindiquen que els beneficis de la companyia reverteixin sobre la plantilla, d'uns 250 empleats a Tarragona, més tenint en compte que durant l'any 2021 la multinacional química alemanya va obtenir un rècord històric, amb uns beneficis nets de més de 1.000 milions d'euros, segons el sindicat UGT. "Hi ha poc diàleg i tot és un no a qualsevol punt, volem desencallar aquesta situació", afirma Meritxell Cogollor, presidenta del comitè.

La UGT FICA de Catalunya avisa que la concentració d'aquest divendres només és la primera de les mesures que es durà a terme si l'empresa no reconsidera les demandes dels treballadors i manté la negativa de no compensar l'IPC a les taules salarials. També es queixen de la manca de voluntat de Covestro per negociar els dies de teletreball, la qual cosa, segons denuncien fonts sindicals, impedeix la conciliació personal i familiar dels empleats, i que tampoc informi sobre les dates d'aturada tècnica, "limitant enormement l'organització i planificació dels treballadors i treballadores", conclouen des d'UGT.

Resposta de l'empresa a la mobilització

Amb relació a la mobilització d'UGT a les instal·lacions de Covestro, l’empresa manifesta que respecta el dret a la llibertat d'expressió i a la mobilització pacífica. Així mateix, la companyia apunta que manté un ferm compromís amb els seus treballadors i manté oberts tots els canals de diàleg i col·laboració amb els empleats.

D'altra banda, indica que a finals de 2021 la companyia va assolir un acord complementari que va ampliar les condicions laborals fixades en el conveni sectorial, i que contempla tots els temes reclamats en la concentració. Aquest acord, que també preveu la regulació dels salaris segons l'IPC a la finalització del conveni, va ser ratificat pel comitè d'empresa i la mateixa secció sindical d'UGT n'és part signant. Els representants de l’empresa afegeixen que qualsevol canvi en aquest acord, aconseguit i ratificat recentment per totes les parts, ha de realitzar-se dins del marc dels terminis estipulats al mencionat acord.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: