URV

La URV estrena un nou laboratori de biomecànica

L'equipament es troba a l'Hospital Sant Joan de Reus i servirà als estudiants de Fisioteràpia i Enginyeria Biomèdica

La URV estrena un nou laboratori de biomecànica | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'abril de 2022 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La URV estrena un nou laboratori de biomecànica pels estudiants de Fisioteràpia i Enginyeria Biomèdica, on podran fer pràctiques relacionades amb l'anàlisi del moviment humà. El nou equipament es troba a l'Hospital Sant Joan de Reus. També servirà perquè els estudiants facin el treball de fi de grau, de fi de màster i tesis doctorals per recollir dades dels voluntaris dels estudis.

L'equipament permetrà estudiar l'activitat elèctrica muscular


El laboratori disposa de dos sensors inercials, que permet avaluar la velocitat i l'acceleració d'una persona, per als estudis de cinemàtica, així com una plataforma de forces i un electromiògraf de superfície -que permet registrar l'activitat elèctrica muscular i saber quan es contrau un múscul, la seva duració i la intensitat relativa.

Al nou laboratori ja es fan diferents treballs d'investigació en fisioteràpia. Concretament, es du a terme una recerca sobre la fatiga muscular i l'angle del calcani en la dansa clàssica, una avaluació de l'activació muscular de la cama amb la posició de relevé.

Un altre estudi, 'Activació de la musculatura glútia per millorar l'estabilitat de turmell', avalua l'activació dels principals músculs de la cama en el salt després d'enfortir els glutis. Finalment, Gisela Cisa desenvolupa una tesi doctoral de l'eficàcia de l'eina de vibració focal en l'exercici de les carreres.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: