1 de 10
POLÍTICA

El consistori tanca l'exercici 2021 amb un romanent lliure d'1,8 milions

La regidora Caballero defensa una gestió econòmica "rigorosa"

Caballero, amb els regidors Josep Cuerba i Montserrat Caelles, al ple | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 d'abril de 2022 a les 12:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha exposat al ple d'aquest divendres la liquidació del pressupost municipal de l'exercici 2021. Com ja va avançar el passat dimecres en roda de premsa per als mitjans locals, l'Ajuntament ha tancat els comptes de 2021 amb un superàvit lliure d'1,8 milions d'euros, que destinarà a "despeses generals", i un romanent de tresoreria afectat per "compromisos" de 2021 de 3,9 milions, que segons ha dit es destinaran "de manera majoritària" a accions previstes al pla d'inversions 2021, i que continuen enguany. Tot plegat és l'evidència d'una gestió econòmica "rigorosa", ha argumentat. 

La liquidació del pressupost de 2021 presenta una romanent de tresoreria total de 5,8 milions d'euros. El grau d'execució de la despesa corrent va ser del 94,7%, un 10% per sobre de la mitjana catalana. L'Ajuntament va superar les previsions dels ingressos corrents en un 2,7%, en especial pel que fa a ingressos no estables com l'ICIO i la plusvàlua.

En aquest indicador, ha subratllat la regidora, Reus també és 10 punts per sobre de la mitjana catalana. Finalment, Caballero ha volgut assenyalar que l'endeutament del consistori s'ha reduït en 55 milions d’euros entre 2019 i 2021 (dels 170 milions el 2019 a 115 milions, l'any passat). 

Pel que fa als grups de l'oposició, el socialista Andreu Martín ha apuntat que "un 95% d’execució del pressupost de l'any passat és una bona xifra, però disposar de 5 milions d'euros sense una despesa plantejada són molts diners", tot instant el govern a planificar "millor" la gestió del romanent. A la CUP, Mònica Pàmies s'ha preguntat "com pot ser que el tancament del 2021 sigui amb superàvit, si tenim en compte la munió de gent que està en situació precària". En aquesta línia, ha qüestionat el sentit del superàvit dels comptes si la gestió "s'enfoca on no toca", en al·lusió a l'àrea social. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: