1 de 10
COMUNICACIÓ

Fem catorze anys, que no són pocs!

Reusdigital.cat fa 14 anys | Reusdigital.cat
per Marià Arbonès, Reus, Catalunya | 23 d'abril de 2022 a les 08:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Han passat catorze anys (i no són pocs) des que el 23 d'abril de 2008 Reusdigital.cat es va presentar davant els lectors com una nova aposta en la premsa diària local. En tot aquest temps, el diari ha aconseguit consolidar-se com un referent en el context informatiu de Reus i el territori de referència.

Ens alegra saber que la decisió que vam prendre d'informar a través d'internet va valer la pena. S'equivocaven els qui pensaven que internet representava una amenaça per a la informació, ja que, com és evident, s'ha convertit és un instrument imprescindible per al periodisme. El món digital és un repte ple d'oportunitats que els mitjans de comunicació hem d'afrontar, convençuts que l'èxit depèn d'assegurar-se la confiança de l'audiència.

És encoratjador veure com internet és un bon recurs per a la informació de proximitat, tot i el seu caràcter global. Ho dic per nosaltres i també per altres projectes similars, i per com els mitjans impresos en paper o audiovisuals s'han vist obligats a espavilar-se per incorporar la informació als seus webs.

Efectivament, aquests catorze anys coincideixen amb una notable eclosió del fenomen de la premsa per internet, que ha transformat considerablement el panorama comunicatiu i del qual som pioners al nostre territori, una condició que portem amb orgull i respecte. Sempre hem cregut en les grans possibilitats de la xarxa i sempre hem fet costat a la premsa local, malgrat els canvis i les novetats que sorgeixen en el sector. Aquesta predilecció per la informació local (sempre necessària), juntament amb el treball periodístic de Reusdigital.cat, converteix el nostre diari en una destacada veu i un bon mirall de la ciutat i el Camp.

Aquest aniversari ens troba en un moment de constant desenvolupament, que és important. Treballem per continuar creixent periodísticament, i des de fa un any ho fem associats al grup Nació Digital. Sempre hem cregut en les bones aliances, i l'entesa amb Nació Digital significa un pas endavant, tot conservant la nostra línia editorial i la nostra independència empresarial. Són acords de treball informatiu o publicitari que ens són favorables i que també mantenim amb altres diaris digitals del territori, amb els quals formem el Grup de Diaris Digitals del Camp de Tarragona, l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació de Catalunya, LANOVA Ràdio, NW La Revista de Reus o Núvol Blanc Comunicació.

Deixem enrere un període complex a causa de la covid, que ha transformat en molts aspectes l'escenari comunicatiu i ha afectat el desenvolupament dels mitjans. L'impacte de la pandèmia va comportar canvis en els hàbits de consum que van afavorir la digitalització. Com la majoria de diaris digitals, Reusdigital.cat va tenir un destacat augment d'audiència durant l'any 2020, i el novembre d'aquell any va arribar al rècord d'usuaris. La covid també va portar canvis a la redacció amb la implantació del teletreball, però, per sort, només per esquivar una situació excepcional, ja que els periodistes hem d'estar en contacte amb la gent i ser testimonis presencials del que succeeix per poder-ho explicar. A més, va provocar novetats en les vies de finançament, amb nous formats publicitaris i la diversificació del negoci, ja que una de les paradoxes que ha deixat la covid en el sector és que, malgrat haver registrat xifres històriques d'audiència, els ingressos publicitaris han patit un dràstic descens. Ara per ara, no ens plantegem fer murs de pagament en els nostres continguts, però no descartem crear altres fórmules de suport a canvi d'avantatges. Us confesso que aquest període ha estat difícil; no obstant això, ens n'hem sortit.

M'agradaria reconèixer el treball de Reusdigital.cat durant l'emergència sanitària. Aquest compromís d'informació i anàlisi diària ha estat fonamental per a milers de reusencs, que han seguit l'evolució de la pandèmia gairebé en temps real.

Una de les coses que també ha caracteritzat aquesta casa és l'atenció als lectors i els anunciants. Durant aquests anys, els qui fem possible que cada dia el diari sigui una realitat ens hem guiat per un ferm compromís amb tots ells. Han estat catorze anys participant del dia a dia dels reusencs; de les bones i les males notícies; de la informació política, social, esportiva, cultural, econòmica..., i d'una infinitat de temes que formen la intensa actualitat reusenca. Primer, des del Carrilet, i ara, des de la plaça de Prim; primer, amb Enrique Canovaca al capdavant de la redacció, i des del 2017, amb Marc Busquets; primer, amb un disseny del web, i després, amb d'altres que hem anat renovant... Són catorze anys que hem viscut en diverses etapes, però sempre al servei dels lectors, complint fidelment amb la nostra cita a internet i amb un servei permanent, obert les 24 hores del dia.

Gràcies a la vostra confiança, ens sentim amb més força que mai per encarar els nous reptes de la comunicació i perseverar en el camí d'aquest periodisme honest, fiable i de qualitat que hem convertit en segell corporatiu.

Us donem les gràcies una vegada més per acompanyar-nos en aquesta aventura que vam començar fa catorze anys i que esperem que en continuï molts més, tenint-vos molt, molt a prop.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: