SANT JORDI 2022

Activitats al Port Tarragona per la Diada de Sant Jordi

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 13:40 |
El Tinglado 2 del Moll de Costa | Port Tarragona
Un any més, el Port Tarragona està preparant un programa cultural amb motiu de la Diada de Sant Jordi amb nombroses novetats editorials dirigides a la ciutadania i per a tots els públics.

Museu del PortDivendres 22 d’abril a les 6 de la tarda es presentarà el nou conte al Museu del Port de Tarragona Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona que és el número 6 de la col·lecció Petit Museu, fruit de la col·laboració del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona.

Una presentació, de caràcter festiu, on l’autora dels textos, Imma Teixell narrarà aquesta història a tots els assistents i en la que s’acompanyarà dels Nanos Pescadors Petits. Aquest conte s’emmarca dins del projecte de recuperar el patrimoni immaterial del barri del Serrallo, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre. És una activitat gratuïta adreçada a infants a partir de 5 anys. Cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat

El mateix divendres 22 d’abril, a les 8 del vespre, el Teatret del Serrallo serà l’escenari del recital de Gabriel Ferrater a càrrec de Jordi Salvadó acompanyat al piano de Maria Jacobs.

Novetats editorials a l’estand del PortEl dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, el Port Tarragona recupera la tradició un any més i estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb estand propi presentant les novetats editorials del darrer any així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

A l’estand del Port hi haurà dos autors que signaran les seves obres: Patricia Terrado, autora de Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX), de les 10 a les 12; i Joan Carles Blanch, autor del llibre institucional Atles històric i il·lustrat del port de Tarragona. Del passat al present (edició en català i edició en castellà), que ho farà de les 6 a dos quarts de 8.

Enguany, a banda dels de les dues obres esmentades, el Port presenta Marca Registrada! Empreses del camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre al Boletín Oficial de la Propiedad Intelectual (1886-1938), dirigit per Albert Arnavat, i els contes per als més petits Un secret més a l'Arxiu del Port, amb Rat Cebrián (textos) i Albert Asensio (il·lustracions) i Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio.

Conèixer el Port en golondrinaPer complementar el programa cultural, el Port Tarragona oferirà una sèrie de visites en golondrina per conèixer el port des de mar. Les sortides seran el dissabte 23 d’abril a les 12 i a la 1. I diumenge 24 a la 1. Es tracta d’una activitat gratuïta amb invitació.

Atès l’aforament limitat, les invitacions es podran treure mitjançant la plataforma Entradium. Les invitacions estan exhaurides.

Maridatges, museus i exposicionsEl diumenge 24 d’abril el Museu el Port de Tarragona ofereix l’activitat Vivint el Port de dos quarts d'1 a dos quarts de 2. És una iniciativa gratuïta amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat o 977 259 434, atès l’aforament limitat.

Últims dies per visitar les exposicionsDurant aquests dies també es podran visitar les diferents exposicions al Moll de Costa: al Tinglado 1, Ahir i Avui. Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona; al Tinglado 2, Formes Deformes, de Miquel Planchart; i al Refugi 1 la 30a Exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona. 

I també el mateix diumenge 24 d’abril a les 12 es podrà conèixer l’exposició Formes Deformes en una visita guiada de la mà del seu autor Miquel Planchart.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: