SECTOR PRIMARI

Unió de Pagesos farà una tractorada a les portes de Repsol

El sindicat es manifestarà el dimarts 26 d'abril pel preu dels carburants i productes fitosanitaris

per E.R., Reus, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 12:59 |
Unió de Pagesos farà una tractorada a les portes de Repsol | Josep M. Llauradó
Unió de Pagesos farà una tractorada per protestar pel preu dels carburants i dels productes fitosanitaris a les portes del complex petroquímic que té Repsol a la Pobla de Mafumet. La manifestació, que tindrà lloc el dimarts 26 d'abril, té l'objectiu de denunciar l'alça dels preus del gasoil i l'electricitat i reclamar mesures per part del Govern.

La mobilització s'emmarca en la campanya #LaPagesiaDiuProu


Segons han explicat aquest dijous en roda de premsa, els costos de producció dels pagesos s'han incrementat entre un 30% i un 40% en els darrers mesos. En aquest sentit, han escollit Repsol com a "emblema" en ser una multinacional que produeix gasoil, adobs i productes fitosanitaris. Subratllen, però, que l'empresa Repsol és l'única que disposa de refineria de petroli al país i que l'any 2021 va batre el rècord de beneficis de l'última dècada amb 2.499 milions d'euros.

Des del sindicat reclamen un gasoil professional agrari que contingui menys gravàmens fiscals i una reducció de l'IVA. La marxa del dimarts vinent s'emmarca en la campanya #LaPagesiaDiuProu impulsada en resposta a l'empitjorament de les condicions de treball al camp. La marxa dels agricultors començarà a les 10 del matí a la gasolinera de Repsol del Morell i anirà fins a les portes de la refineria, on s'estaran fins a les 6 de la tarda.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: