SEGURETAT CIUTADANA

Miccionar al carrer i alteracions de l'ordre públic, principals infraccions en el marc de l'oci nocturn

La Guàrdia Urbana impulsa una campanya per "prevenir" conductes incíviques

per M.B., Reus, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 12:31 |
Clients a l'interior d'un local d'oci nocturn | ACN
La Guàrdia Urbana de Reus ha posat en marxa una campanya per impulsar un oci nocturn de "qualitat" a la ciutat, fruit de les trobades mantingudes per la regidoria de Seguretat, Convivència i Civisme amb empresaris del sector. La campanya "busca prevenir i reprendre les conductes incíviques a l’entorn de l’oci nocturn", segons s'ha indicat aquest dijous en roda de premsa, a partir de dues línies d’acció: el seguiment, control i denúncia dels fets incívics, i la divulgació i conscienciació.

Aquest mes d’abril, doncs, la Guàrdia Urbana ha impulsat una campanya específica per "promoure el civisme i la bona convivència" en l’àmbit nocturn que s’ha començat a desplegar amb el reforç del servei de nit, els divendres, dissabtes i vigílies de festius, segons s'ha assenyalat.

En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, ha comentat que per la campanya s’incrementen el nombre de patrulles, uniformades i de paisà, que realitzen tasques de prevenció i denúncia de les infraccions que generin persones que no respecten el descans veïnal o que duen a terme actes d’incivisme. Controls de drogues i d'alcoholèmia, controls de concentracions de persones que "surten fora dels locals per xerrar o fumar i que aixequen el to de veu, molestant els veïns", així com la inspecció del compliment dels horaris per "aconseguir realitzar el tancament en hora d’una manera ordenada, ràpida i segura" són altres de les accions que contempla la campanya en qüestió. Per l’execució d’aquest servei, ha dit Vázquez, està sent "primordial" la participació d’efectius del cos de Mossos d’Esquadra.

Algunes dades de la campanyaA l'hora de tancament dels locals s'han detectat i denunciat nou infraccions per miccionar; una per consum alcohol; una per desobediència a agents; quatre per alteració de l'ordre; i tres per falta de respecte a agents.

Durant el desenvolupament total del dispositiu (al llarg de la nit i en el tancament dels locals) s'han comès 49 infraccions per miccionar a la via pública; vuit per consum d'alcohol; cinc per molèsties per sorolls a la via pública; dues per embrutar la via pública; 15 per faltes de respecte i consideració a agents de l'autoritat; sis per desobediència o resistència als agents; una per negativa a identificar-se; i 26 per alteració de l'ordre públic.
 

La regidora Vázquez, a la roda de premsa d'aquest dijous Foto: Reus.catPel que fa als controls d’alcoholèmia fets divendres, dissabtes, diumenges i vigílies de festius, aquest mes s’han detectat diversos delictes contra la seguretat del trànsit: set per conduir sota els efectes d'alcohol; un per negativa a sotmetre's a les proves; dos per conduir sota els efectes de drogues; tres per conduir sense permís/punts o amb suspensió judicial; i tres denúncies per alcoholèmia taxa administrativa.

Segona faseEn una segona fase de la campanya, la Guàrdia Urbana portarà a terme accions de divulgació i conscienciació, amb la col·laboració dels empresaris del sector. En el propers dies es presentarà la campanya, que consisteix en adhesius, cartelleria i altres elements de difusió per diferents canals i des dels mateixos establiments, que contenen un missatges de conscienciació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: