1 de 10
VIA PÚBLICA

Cambrils aprova un nou protocol per regular les terrasses

La normativa ordenarà l'espai públic i permetrà ampliar les ocupacions en alguns casos

Cambrils aprova un nou protocol per regular les terrasses | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regulació de l’ocupació de la via pública s’adaptarà a la situació actual amb el nou protocol aprovat per l’Ajuntament de Cambrils. És una transició a una nova ordenança per regular terrasses de bars i restaurants amb canvis que preveuen una millora de l’estètica i la gestió de l’espai comú en benefici de la ciutat.

La nova normativa té l’objectiu d’ordenar l’espai tant per atendre les peticions del sector de la restauració i el comerç com per garantir les zones per als vianants. Segons el regidor d’Urbanisme i Activitats, Enric Daza, aquest nou protocol no implicarà un augment de les taxes i s’ha creat per respondre el nou escenari en què els espais lliures guanyen als interiors.

Les terrasses podran ampliar-se si els locals adjacents no tenen activitat


El canvi més important del protocol post-Covid és la possibilitat d’augmentar la superfície d’ocupació de l’espai públic fins a la totalitat de la façana contigua, en cas que el local adjacent romangui tancat. Pel que fa a les terrasses situades en illes de vianants, com carrers de plataforma única, també es podrà ocupar la façana del davant si el local no té activitat.

El protocol post-Covid que també inclou recomanacions per part de la Policia Local en matèria de seguretat i pensant cap al turisme. El regidor ha assegurat que “és un pas endavant per satisfer noves necessitats i millorar la imatge del municipi”. El mobiliari, és a dir, tendals, taules, cadires i altres elements, haurà d’ajustar-se als models previstos per oferir una imatge endreçada dels espais comuns.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: