CULTURA

El cicle de debats al voltant del Pla estratègic de ciutat aborda la cultura

Hi prenen part el dramaturg Francesc Cerro, l'actriu i directora Rosa Mateu i el promotor musical Jordi Freixes

Busquets, Freixes, Mateu i Cerro, durant el debat | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 21:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta tarda de dimecres ha tingut lloc el segon dels debats del cicle d'opinió i reflexió al voltant del desenvolupament del Pla estratègic de ciutat Reus, horitzó 32. Si en el primer es va tractar l'empresa i l'emprenedoria, en aquesta ocasió ha estat la cultura. Com a convidats s'hi han sumat el dramaturg Francesc Cerro, l'actriu i directora Rosa Mateu i el promotor Jordi Freixes. Ha moderat i conduït la sessió el periodista de Reusdigital.cat Marc Busquets. La trobada ha estat al Castell del Cambrer, i ha aplegat desenes de persones. 

Aquest ha cedit la paraula a la vicealcadessa, Noemí Llauradó, qui ha donat la benvinguda als presents i ha fet valer la celebració dels debats al voltant de qüestions "estratègiques" per al desenvolupament futur de Reus, com l'habitatge, o la salut, i que s'abordaran en propers debats. La primera qüestió tractada ha estat, precisament, el valor que la cultura pot tenir com a actiu a l'hora d'establir les bases de futur d'una localitat. 

A posteriori s'han comentat les iniciatives que els municipis poden desenvolupar per fomentar la creativitat artística en diferents disciplines, més endavant s'han analitzat les vies per accedir al finançament per tirar endavant projectes culturals, quin paper hi poden tenir les empreses privades, i com atraure nous públics per garantir l'accés de tothom als espectacles que tenen lloc a casa nostra, així com als museus, al patrimoni i a la Festa Major. 

En aquest apartat s'han proposat pautes estratègiques per treure profit del binomi que formen cultura i turisme. Entre altres reflexions, Mateu ha apostat per l'establiment d'una figura com un "divulgador cultural" que promogui entre el veïnat totes les iniciatives que es fan a casa nostra; Freixes ha proposat la cooperació interna entre municipis del Camp, l'Ebre i el Penedès "per fer xarxa" i Cerro ha assenyalat que s'han de dissenyar polítiques culturals "a llarg termini", en entendre que "parlem d'un dels pals de paller de la nostra societat". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: