UNIVERSITAT

L'ansietat, l'estrès i la depressió motiven més del 80% de consultes al Servei d'Atenció Psicològica de la URV

Es detecta un increment de les sol·licituds d'atenció motivades, entre d'altres, per la pandèmia

per Redacció, Tarragona | 21 d'abril de 2022 a les 07:00 |
Imatge d'arxiu de la URV | Josep M. Llauradó
L'ansietat, l'estrès i la depressió motiven més del 80% de consultes al Servei d'Atenció Psicològica a l'Estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, segons ha informat la institució acadèmica. El nombre de casos atesos pel servei ha crescut en els darrers exercicis, afirma la mateixa font, que xifra en 102 les persones ateses el curs 2020-21 (el 96% estudiants i el 4% professors) i que subratlla que en el que va de curs 2021-22 ja s'ha superat el centenar. Els factors que han "motivat aquest increment de casos atesos" són des de les necessitats derivades de la pandèmia fins a la normalització de l'atenció psicològica com a recurs per gestionar el malestar.

A banda d'ansietat, estrès i depressió, el servei també ha detectat algunes problemàtiques menys freqüents, com possibles trastorns del neurodesenvolupament, possibles trastorns de conducta alimentària i possibles trastorns greus. Aquests darrers casos, o casos amb un cert nivell de complexitat, són derivats als serveis de salut o socials que correspongui.

Amb tot, "la necessitat d'atenció psicològica és elevada i els recursos no poden abastar la demanda que tenim", explica Anna Huguet, co-coordinadora del servei. Per això avaluaran la possibilitat d'engegar un sistema que pugui cobrir les necessitats de més persones i millorar l'atenció psicològica de l'estudiantat de la Universitat. És el cas de "programes d'autoajuda que funcionen amb suport del psicòleg o psicòloga o grups d'ajuda mútua", avança Huguet.

L'enquesta es podrà respondre fins al 6 de maig, amb una part centrada en la valoració que fan els estudiants del servei i l'altra en avaluar la salut mental dels estudiants per conèixer l'abast dels problemes psicològics més comuns.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: