1 de 10
ART

Vila-seca recupera l'art efímer per la Diada de Sant Jordi

Enguany, s’incorpora una exposició de joia efímera

Imatge de la presentació de l'activitat a Vila-seca | Cedida
per Reusdigital.cat, Vila-seca | 20 d'abril de 2022 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Vila-seca ha presentat aquest dimecres al matí, una nova edició d’Efimera. Art al Carrer, que tornarà a guarnir el centre històric del municipi amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus.
 
Aquest any, a més, a Efímera. Art al carrer, s’hi ha afegit Cadena de Paraules. Joieria Efímera. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i la regidora de Cultura, Manuela Moya, a més del diputat delegat de Centres d’Ensenyament de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull.
 
Vila-seca es tornarà a convertir, durant la Diada de Sant Jordi, en un espai cultural on els llibres reciclats i la creació artística es donen la mà. Concretament, aquestes creacions dels alumnes de les escoles d’art les podrem trobar en un total de set espais: a la plaça d’Estudi, al carrer Major, al portal de Sant Antoni, a la plaça de l’Església, a la plaça de Voltes, al carrer del Comte de Sicart i al jardí del Castell de Vila-seca.  Com a novetat d’enguany, disset alumnes del Cicle joieria artística de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona organitzen l’exposició de joieria efímera al Castell de Vila-seca, que anirà acompanyada de conferències a càrrec de tres artistes de renom en la joieria.
 
L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura ha posat en valor que els alumnes de les escoles, en les diverses edicions, “hagin exposat la seva creativitat, el seu enginy, a Vila-seca i, d’aquesta manera, s’hagi pogut visualitzar el seu intens treball i el seu potencial com a artistes” a més de destacar l’estima que des de l’Ajuntament de Vila-seca hi ha cap aquesta experiència compartida amb la Diputació i les dues escoles d’art. En representació del consistori també hi ha intervingut la regidora de Cultura, Manuela Moya, que ha destacat la petjada que ens deixen cadascuna de les obres d’art exposades, ja que “són efímeres, però  també busquen perdurar en la nostra memòria”. En aquest sentit, ha posat en relleu la novetat d’enguany, l’exposició de joieria efímera, amb la que els alumnes “han sabut trobar la vinculació del llibre, en totes les seves dimensions, amb la joia”. Per la seva banda, el diputat  de Centres d’Ensenyament de la Diputació, Carlos Brull, ha ressaltat  “la importància i el gran valor formatiu que aporten aquests tipus de col·laboracions amb projectes municipals per a tot l’alumnat dels centres educatius de la Diputació de Tarragona”.  Afegint que “aquest projecte de Sant Jordi artístic a Vila-seca n’és un grandíssim exemple”.
 
Cal recordar que una trentena d’actes, que ja es van iniciar el passat 24 de març, farceixen el programa de la Diada de Sant Jordi d’enguany a Vila-seca, dels quals han tingut gran protagonisme les onze presentacions de llibres. Destaquem que, com també és tradicional, el mateix 23 d’abril les parades de llibres i roses ompliran el Jardí del Castell al llarg de tota la jornada, on també hi haurà la projecció de la cantata de totes les escoles de Vila-seca i la festa popular a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina i una ballada de sardanes a dos quarts d’1 del migdia. A la tarda, la festa popular serà protagonitzada pels Xiquets de Vila-seca a partir de dos quarts de 7.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: