1 de 10
POLÍTICA

El PSC exigirà al ple la reobertura «immediata» del dispensari del barri Gaudí

Els regidors socialistes Ana Martínez, Andreu Martín i Hèctor Fort, amb un veí, al barri Gaudí | PSC Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 12:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC portarà al plenari d’aquest divendres una moció sobre els centres de salut i socials de Reus i una altra sobre l’educació en el període dels 0 als 3 anys. Pel que fa a la primera, el grup municipal liderat per Andreu Martín demana l’obertura "immediata" del dispensari del barri Gaudí, de la quarta planta d’Horts de Miró i "agilitzar" el desdoblament del CAP Sant Pere. "És inadmissible que Salut es plantegi encara estudis sobre la necessitat del dispensari i la residència", ha dit.

L’equipament del barri Gaudí va tancar fa dos anys per la pandèmia i encara no s’ha tornat a obrir. Recentment, ha exposat Martín, s’ha donat a conèixer que la Generalitat ha engegat un estudi per analitzar la seva "importància" al barri. "Aquí hi viuen unes 3.800 persones. les quals ara mateix s’han des desplaçar fins al CAP Llibertat per ser ateses", ha lamentat.

Sobre el desdoblament del CAP Sant Pere, el socialista ha dit que "segueix en un calaix i l’opció de desdoblar-lo a l’antic hospital ja no es viable, perquè ara hi ha en una part d’aquest espai el CMQ, que, tot i tenir una gerent per gestionar el centre mèdic, el passat curs es va tancar amb 2 milions de dèficit".

A banda, la segona moció que presentarà el PSC tracta sobre l’educació dels 0 als 3 anys, la qual des del partit socialista es considera "fonamental" i, "per tant, s’ha de garantir el seu accés universal". Les subvencions de la Generalitat des del 2013 s’han anat reduïnt "dràsticament" fins arribar "als 0 euros", i ara es vol recuperar part de les subvencions que ja es feien fa més de 10 anys, com ara el finançament de 1.600 euros per plaça a les famílies d’Infantil 2 anys, segons Martín. "És una bona notícia, però hem de seguir treballant per abordar la universalització de l’Educació infantil, mitjançant el creixement del nombre de places públiques, millorant el finançament de les places actuals i, posteriorment, avançar vers el finançament complet del terç del cost de la plaça corresponent a les famílies", ha argumentat.

També ha denunciat que "a Reus hem perdut 16 places públiques d’Escoles Bressol i 156 de subvencionades per l’Ajuntament, pel tancament de la Llar Municipal del Roser, que estava gestionada per Creu Roja". La moció, doncs, vol incrementar el nombre de places i d’escoles públiques i generar una línia de recursos econòmics i ajuts. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: