ENTITATS

El Centre de Lectura celebrarà les 1es Jornades d'Historiografia

Fins a sis ponències analitzaran com s'ha enfocat aquesta ciència al llarg del temps

Exterior de Centre de Lectura | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 d'abril de 2022 a les 08:00 |
Les 1es Jornades d'Historiografia arriben al Centre de Lectura els dies 25, 26 i 29 d'abril amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Reus. Aquestes jornades tenen l'objectiu de veure d'analitzar amb perspectiva el tipus d'història que s'ha fet fins ara i les tendències actuals.

Sis ponències conformen la programació


Les sessions encetaran el dilluns 25 d'abril a les 6 de la tarda amb dues ponències. En primer lloc, "Com pensem la història? Paradigmes historiogràfics des del positivisme fins als nostres dies" a càrrec del Dr. Daniel Piñol de la UB, i a continuació "La història social i la construcció de la historiografia anarquista", del Dr. Ginés Puente també de la UB.

El dimarts 26 es reprendran les jornades a la mateixa hora amb el Dr. Guillem Puig de la URV i la ponència "Gir local i microhistòria. Enfocaments per analitzar la societat des del forat d'una agulla". Seguidament, la Dra. Montserrat Duch de la URV oferirà "Ruptures en la historiografia: història de les dones i el gènere".

Finalment, el tancament serà el divendres 29 també a les 6 de la tarda amb la ponència "L'economia en la Història. Recursos per treballar la història econòmica", per part de la Dra. Judit Vila de la URV i "Es pot fer Història sense Geografia?", del Dr. Joan Ferran del mateix centre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: