1 de 10
DIGUES LA TEVA

«Anem al teatre!»: una experiència cultural intergeneracional de l'institut Gabriel Ferrater de Reus

«Anem al teatre!» és una experiència cultural intergeneracional del Gabriel Ferrater | Cedida
per Lorena Casal Valdés, Reus, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 08:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enguany, l'institut Gabriel Ferrater de Reus, que és l'únic centre que imparteix el Batxillerat de les Arts Escèniques a la comarca, ha iniciat una activitat cultural intergeneracional que consisteix a gaudir junts de l'art dramàtic: Anem al teatre!.

Dins l'àmbit de les Arts Escèniques i des de gener del 2022, un cop al mes, els alumnes del Batxillerat Escènic i els professors del centre comparteixen l'avinentesa d'anar plegats al teatre aprofitant la rica programació que ens ofereixen els teatres de les nostres comarques. Es tracta d'una proposta extraescolar, en què els nois hi participen de forma voluntària, de manera autònoma i amb l'objectiu de potenciar-ne la participació en el teixit cultural de la ciutat, que els proporciona la possibilitat d'anar al teatre i de desenvolupar l'esperit crític i artístic a fi de créixer com a persones i com a espectadors.

La riquesa i varietat en les programacions, que evidencia la gran tradició escènica de la ciutat, ens ha posat difícil de poder fer la tria de les obres de la proposta, que s'ha fet seguint els criteris de diversitat en els llenguatges i oferint també diferents estils artístics. En aquest primer trimestre de l'any, hem anat a veure Poema inacabat (teatre, poesia i cuina a la Sala Trono de Tarragona), Bogumer (dansa i teatre al Teatre Bartrina) i Travy (clown, teatre gestual i teatre de text al Teatre Fortuny).

Aquest trimestre tenim en agenda l'espectacle de clown de la Pepa Plana, Si tu te'n vas, al teatre Bartrina i un clàssic del teatre de text a cura de grans actors de l'escena nacional: Final de partida, al Fortuny. Això sense comptar amb possibles opcions que vagin sorgint a propòsit del festival Trapezi o altres propostes que ens ofereix la ciutat com les del Cicle Paradigmes al voltant de la figura de Gabriel Ferrater, en el qual hi participem activament amb l'alumnat de 1er de BATX com a intèrprets en la peça de creació del director Iban Beltran.

Tot plegat, és un luxe poder veure i viure a l'escenari tot allò que aprenem a les aules!

Lorena Casal Valdés és professora d'arts escèniques a l'institut Gabriel Ferrater de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: