TERRITORI

Aturem BCN World i Gepec presenten al·legacions al PDU del CRT de Vila-seca i Salou

Les entitats consideren que l'administració incompleix la sentència judicial que va anul·lar parcialment el pla el 2020

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'instal·laria el gran complex d'oci | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plataforma Aturem BCN World i el Gepec han presentat al·legacions a la modificació del Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou que ha d'acollir el projecte d'oci i joc de Hard Rock. El nou document el va aprovar el març la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona i es va elaborar després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar parcialment el PDU original arran precisament d'una denúncia de la plataforma.

Segons les entitats, l'administració incompleix la resolució judicial ja que atorga usos "a l'antiga zona 1 del CTI amb la construcció de recursos hidrològics que repercuteixen sobre la població".

En un comunicat difòs aquest dimarts, Aturem BCN World i Gepec han apuntat també que la reordenació de les zones verdes fixada per l'administració "constitueix una clara vulneració de la legalitat vigent en la matèria" perquè "ubica la major part d'aquestes zones que han de servir per al gaudi públic en bucles d'enllaços viaris o rotondes".

A banda, han al·legat que l'actual modificació "elimina l'elaboració d'un Pla de Millora Urbana (PMU)", fet que exigiria "una concreció del nou PDU a nivell econòmic, urbanístic, mediambiental i mobilitat molt més alta de la que s'ha presentat".

A més, han apuntat que hi ha una "manca de respecte cap al territori" perquè es dona l'etiqueta "d'icona única i singular" i "d'identitat paisatgística pròpia" als hotels de fins a 90 metres que es podrien construir.

Finalment, les entitats han lamentat que el Govern ha donat "el termini més curt que permet la llei" per presentar al·legacions i que el projecte "trencaria amb els valors que identifiquen el territori i que tan sols serviria per especular amb uns terrenys propietat de la Caixa amb el beneplàcit de l'Incasòl i la Generalitat".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: