1 de 10
RECERCA

L'Hospital Universitari Institut Pere Mata engega cinc projectes nous

La relació de la genètica i l'alimentació amb les malalties mentals és l'eix principal dels estudis

L'Hospital Universitari Institut Pere Mata engega cinc projectes nous | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hospital Universitari Institut Pere Mata engega cinc projectes de recerca centrats en la genètica i l’alimentació en relació a les malalties mentals. L’estudi d’aquests factors a través del big data i la intel·ligència artificial és l’eix de les investigacions impulsades des del grup de recerca Genètica i Ambient en Psiquiatria de l’Institut Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili.

Els projectes estudiaran els efectes de l'alimentació i la genètica en persones diagnosticades amb esquizofrènia o autisme


Tres dels cinc projectes tenen al capdavant un investigador de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata. El primer projecte, liderat pel biòleg Gerard Muntané i la psiquiatra Vanessa Sánchez, pretén valorar si la genètica té un paper important en l’increment de pes que es dóna sovint amb persones diagnosticades d’esquizofrènia. Això permetria predir el risc d’augmentar de pes i crear un tractament farmacològic i unes pautes més adequades per als pacients.

Un altre dels estudis, liderat per l’experta en mitocondris Lourdes Martorell, investiga l’efecte de la suplementació nutracèutica (vitamínica) i la pràctica de l’exercici en la funció dels mitocondris en persones amb diagnòstic d’esquizofrènia i autisme. El tercer projecte, amb la biòloga Elisabet Vilella al capdavant, té l’objectiu de desenvolupar una eina per al diagnòstic psiquiàtric que es basi en dades clíniques, genètiques i de neuroimatge a partir de mètodes de computació.
 

303.710 euros seran destinats als projectes liderats per investigadors de l'HU Institut Pere Mata


Els tres projectes liderats per investigadors de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata sumen 303.710 euros finançats pel Ministeri d’Indústria. Pel que fa als altres dos projectes, els investigadors del centre reusenc formen part de l’equip de treball.

El primer compta amb un pressupost d’1,2 milions d’euros i pretén identificar predictors d’evolució a nivell de resposta clínica i possibles conseqüències en la salut física de persones amb un primer episodi psicòtic. En l’altre, en què hi participen 12 hospitals, es vol avaluar el programa en línia “Entrenament Metacognitiu Familiar” en mares amb psicosi i fills adolescents per millorar la relació familiar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: