ENTITATS

Revifar el barri, tot un art

Reus Nord treballa en un projecte adreçat a creadors locals, per tal que puguin disposar d'un local on treballar, exposar i vendre les seves obres

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 08:20 |
Exterior de la seu de Reus Nord | MBO
Des de la seva constitució, l'associació de veïns Reus Nord s'ha mostrat molt activa. Els seus components organitzen actes, promouen iniciatives diverses, i recapten diners per a causes solidàries. Tot plegat, segons apunta a Reusdigital.cat el seu president, Josep Ramon Ferré, per "revifar els nostres barris", en al·lusió a la zona del carrer Ample i l'entorn, així com el sector Niloga

Artistes localsÉs aquest últim espai on Reus Nord treballa per impulsar una acció destinada als artistes locals. Es tracta, apunta Ferré, d'habilitar un local que serveixi de refugi i punt de trobada per a diversos creadors, per tal que hi puguin treballar, exposar les seves obres i fins i tot vendre-les. "En podríem sortir guanyant-hi tots, també els veïns, perquè el recinte dinamitzaria" el barri Niloga, argumenta el representant veïnal. 

En aquesta línia, assenyala que ja s'han localitzat locals als carrers de Bernat de Cabrera i de Bernat de Bell-lloc. De fet, s'han fet les visites corresponents, i s'han trobat espais adequats per al projecte. Amb tot, resten per perfilar alguns detalls. "Però la voluntat és que tiri endavant, perquè es tracta d'una zona del nord que no té l'oferta comercial que voldríem", lamenta. 

Nous equipaments i eix centralFerré exposa que Reus Nord es va constituir per representar i aglutinar les inquietuds del veïnat de sectors de la ciutat on no hi havia entitats similars en marxa. Amb seu al carrer de Castellvell, el col·lectiu també edita una revista en què repassa tota la seva activitat i porta a terme tot tipus d'iniciatives obertes als associats i al públic en general. La plaça del Víctor, posem per cas, o la plaça del pintor Ferré Revescall, n'acullen no poques. 

El president de Reus Nord apunta que les trobades que s'impulsen tenen l'objectiu de dinamitzar el barri i el seu comerç. L'entitat espera que la construcció de nou centre cívic Gregal o la reforma de l'anomenat eix central puguin fer de catalitzador d'una part del terme "amb una gran potencialitat" per atraure veïns i visitants. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: