SETMANA SANTA 2022

El Sant Enterrament tanca les processons de Setmana Santa a Reus

S'ha tornat a celebrar després de tres anys

per Reusdigital.cat, 15 d'abril de 2022 a les 22:00 |
Vint confraries i congregacions reusenques han estat l'acompanyament dels tradicionals passos | Reusdigital
La Processó del Sant Enterrament, organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de NSJ, s'ha tornat a celebrar a Reus després de dos anys de no fer-se a causa de la pandèmia. La d'aquest Divendres Sant, tanca el programa de professons de la Setmana Santa reusenca.
 
L'important conjunt escultòric, amb els seus passos religiosos, dels més antics al país, ha centrat totes les mirades dels devots. El respecte ha guiat la fe dels assistents, que s'han aplegat al llarg del recorregut de la marxa, a les 8 del vespre, un cop el Campanar n'ha indicat el tret de sortida des de la Prioral de Sant Pere. Una vintena de confraries i congregacions reusenques han estat l'acompanyament dels tradicionals misteris, amb els seus corresponents estandards i cordonistes.

Com a novetat d'enguany, el pas de La Segona Caiguda de Jesús, de la Congregació de la Puríssima Sang, que durant anys va ser cedit a la confraria Germandat de Sant Miquel Arcàngel, més coneguda amb el nom dels 'manxegos', en ser dissolta el 2015, ha estat confiat a la Congregació Mariana de Reus, la segona associació que aplega més confrares de la ciutat, podent tornar a sortir en professó. D'altra banda, la participació de l'Escolania de la Puríssima Sang, les diferents bandes de cornetes i tambors, i grups de ministrils i grallers hi han posat l'adient acompanyament musical.

La Processó del Sant Enterrament de Reus se celebra des de fa cinc segles i la primera data escrita de la qual es té coneixement ens transporta fins al 1557.
 
 
 
 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: