Aquest article es va publicar originalment el 15 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les escenes habituals, en els últims dies, és trobar-se veïns a peu de carrer, tot fent cua per poder accedir a l'interior d'una
pastisseria per
comprar la mona. La normalitat prepandèmica torna a poc a poc, és cert, però malgrat tot encara es mantenen algunes precaucions. D'aquesta manera, i per evitar problemes d'aforament, de vegades toca esperar-se pacientment a l'exterior.
Les figures de xocolata
Qui més qui menys ha guaitat aparadors de
fleques, forns, colmados i altres establiments similars. Fan goig. Hi ha les mones, les
més tradicionals i les innovadores, les de xocolata i les de confitura, i també hi ha les
figures de xocolata que les coronen. És en aquest últims cas on sembla ser que s'ha produït un canvi de tendència, enguany, en relació a anteriors campanyes. I és que dels ninotets estrella de les sèries de dibuixos, o dels ídols de la pilota, s'ha passat ara als
ous de sempre. Els de tota la vida.
Ous exposats al mostrador de la cafeteria Arabika, de Cambrils Foto: Estel Romeu
De fet, un article amb força acceptació per a aquests dies entre petits i no tan petits són unes
oueres de plàstic que contenen mitja dotzena d'ous de xocolata, tots embolicats amb papers de colors llampants.
Pollets, ànecs, conills i cargols són, entre altres, els animalons preferits entre la clientela. Això sí, en clau local, cal destacar iniciatives com la del forn Huguet, des d'on s'ha posat a la venda la figura de la
geganta índia.
Hagueu optat per una mona clàssica o no, o per qualsevol figureta, gaudiu-ne aquests dies de repòs.
Mones exposades a la cafeteria Arabika, de Cambrils Foto: Estel Romeu
Detall de l'aparador del colmado Baró, a Reus Foto: Marc Busquets Obré
Detall de l'aparador de la confiteria Poy, a Reus Foto: Marc Busquets Obré