1 de 10
TRADICIONS

Temps de mona, temps de Pasqua

Ous de xocolata de tota mena i mida guarneixen els aparadors de fleques, forns, pastisseries i colmados

Detall de l'aparador de cal Padreny, a Reus | Marc Busquets Obré
per M.B./ E.R., Reus, Catalunya | 15 d'abril de 2022 a les 16:20 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una de les escenes habituals, en els últims dies, és trobar-se veïns a peu de carrer, tot fent cua per poder accedir a l'interior d'una pastisseria per comprar la mona. La normalitat prepandèmica torna a poc a poc, és cert, però malgrat tot encara es mantenen algunes precaucions. D'aquesta manera, i per evitar problemes d'aforament, de vegades toca esperar-se pacientment a l'exterior. 

Les figures de xocolataQui més qui menys ha guaitat aparadors de fleques, forns, colmados i altres establiments similars. Fan goig. Hi ha les mones, les més tradicionals i les innovadores, les de xocolata i les de confitura, i també hi ha les figures de xocolata que les coronen. És en aquest últims cas on sembla ser que s'ha produït un canvi de tendència, enguany, en relació a anteriors campanyes. I és que dels ninotets estrella de les sèries de dibuixos, o dels ídols de la pilota, s'ha passat ara als ous de sempre. Els de tota la vida. 
 

Ous exposats al mostrador de la cafeteria Arabika, de Cambrils Foto: Estel Romeu

 

De fet, un article amb força acceptació per a aquests dies entre petits i no tan petits són unes oueres de plàstic que contenen mitja dotzena d'ous de xocolata, tots embolicats amb papers de colors llampants. Pollets, ànecs, conills i cargols són, entre altres, els animalons preferits entre la clientela. Això sí, en clau local, cal destacar iniciatives com la del forn Huguet, des d'on s'ha posat a la venda la figura de la geganta índia

Hagueu optat per una mona clàssica o no, o per qualsevol figureta, gaudiu-ne aquests dies de repòs. 
 

Mones exposades a la cafeteria Arabika, de Cambrils Foto: Estel Romeu

 

Detall de l'aparador del colmado Baró, a Reus Foto: Marc Busquets Obré

 

Detall de l'aparador de la confiteria Poy, a Reus Foto: Marc Busquets Obré

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: