1 de 10
POLÍTICA

Polèmica amb el govern de Tarragona per penjar una bandera republicana espanyola

Personatges públics de la política com Jordi Sendra o Josep Lluís Alay han lamentat l'acte de memòria històrica

La bandera republicana va penjar des d'un dels balcons de l'Ajuntament de Tarragona. | Junts per Tarragona
per Nació Tarragona, Tarragona | 15 d'abril de 2022 a les 10:59 |
Aquest article es va publicar originalment el 15 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La commemoració del Dia dels valors republicans dijous a l'Ajuntament de Tarragona ha desfermat una polèmica a l'espai polític sobiranista. El govern municipal, integrat per ERC, Junts per Tarragona i la CUP, ha rebut tota mena de crítiques a les xarxes socials pel fet que a la façana principal del consistori s'hi pengés la bandera de la Segona República espanyola.

El blanc de les queixes ha estat dirigit especialment a Junts per Tarragona per una piulada on s'hi pot veure la bandera. Des de la separació de l'espai de Junts i del PDECat, alguns grups municipals del partit a Catalunya van quedar en terra de ningú i en el cas de Tarragona cap dels tres regidors forma part de cap formació política en l'actualitat. Fins i tot el PDECat i Junts han emès diferents declaracions desmarcant-se de l'acció tant de Dídac Nadal, com de Cristina Guzmán, com d'Elvira Vidal.

Tot i així, en aquesta polèmica ha destacat la intervenció d'actors polítics tant de la ciutat com del país. És el cas de Jordi Sendra, que deia a través del seu compte personal que "em sap greu, però aquesta bandera no em representa". El també ex-regidor Xavier Almagro assenyala que "a Tarragona, el 14 d'abril de 1931, és va penjar, al balcó, la bandera estelada. Va cosir-la la Paquita Canyagueral, que em va acompanyar al 1999 quant ERC va tornat a l'Ajuntament. El que heu fet avui, honorant la II República espanyola, és un insult a totes aquelles persones". A les crítiques ha respost el mateix portaveu de JxTgn, Dídac Nadal: "Els meus dos avis, de Palma i Santurtzi, van voler donar la vida a la batalla de l’Ebre per aquella República, només faltaria que no els recordés".

Més enllà de Tarragona, la polèmica també ha tingut ressò des de persones lligades a la política nacional: Josep Lluís Alay, director de l'Oficina de Carles Puigdemont, adjuntava la fotografia de JxTgn per comentar en to irònic: "Tarragona avui. N'hi ha més de celebracions pel nostre país?". I poca estona després de la piulada de JxTgn Jordi Turull apuntava: "Aquesta bandera no em representa. Canvi de colors, de titulars, de moltes coses, algunes de bones, cert, però la mateixa gàbia per les ambicions del poble de Catalunya".

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: