1 de 10
FORMACIÓ

Vuit tallers per a persones cuidadores s’oferiran al centre cívic Llevant

El cicle començarà el 25 d'abril i tractarà temes com el dol, l'acompanyament emocional, la demència o els recursos comunitaris

Vuit tallers per a persones cuidadores s’oferiran al Centre Cívic Llevant | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 14 d'abril de 2022 a les 13:13 |
Aquest article es va publicar originalment el 14 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per a cuidar als altres cal cuidar-se a un mateix. El Cicle de tallers per a persones cuidadores, ofert al Centre Cívic Llevant a partir del 25 d’abril, persegueix aquest objectiu. S’adreça, de forma gratuïta, a persones cuidadores de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència per oferir eines per ampliar les seves competències.

Els tallers s'ofereixen per millorar la qualitat de vida del cuidador i la persona de qui té cura


Els tallers tractaran temàtiques com aprendre a cuidar-se per cuidar, el confort físic, el dol o els recursos comunitaris, entre d’altres. Té la finalitat d’aportar competències als cuidadors per facilitar les seves tasques i poder millorar la qualitat de vida, tant dels mateixos cuidadors, com de la persona de qui es té cura.

Aquests tallers es reprenen el dilluns 25 d’abril després de dos anys en què, amb motiu de la pandèmia, no s’han dut a terme. Es tracta d’una col·laboració entre l’Escola de Cuidadors de la Fundació “La Caixa” i la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. S’oferiran vuit tallers gratuïts que s’allargaran fins al 20 de juny.

L’assistència al cicle es certificarà i serà acreditat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web www.escoladecuidadors.lacaixa.org, el correu electrònic info@escueladecuidadores.lacaixa.org o els números de telèfon 690 924 714 o 609 034.
 

Programació dels tallers

Els vuit tallers tindran lloc els següents dilluns de 5 a dos quarts de 7 de la tarda al Centre Cívic Llevant, al número 1 de la plaça Horts dels Canonges. 
  • 25 d'abril: "Cuidar-se per a cuidar". El taller vol afavorir les dinàmiques d'autocura a través de tècniques d’expressió i autoconeixement emocional, atenció plena i interacció i suport grupal.
  • 2 de maig: "Acompanyament emocional i bon tracte". S’oferiran recursos i eines per facilitar la gestió emocional i afavorir l’afrontament dels cuidadors a partir dels valors i les actituds del bon tracte.
  • 9 de maig: "Confort físic". Es treballaran aspectes essencials de la cura física i es proporcionarà orientació en àrees com la higiene, les alteracions de la mobilitat i del son, el risc de llagues i l’execució de transferències i canvis posturals.
  • 16 de maig: "Parlem sobre dol". Es presentarà el dol des d’una perspectiva d’elaboració activa, afavorint la comprensió del procés i facilitant l’expressió emocional.
  • 23 de maig: "Recursos comunitaris". Es farà una orientació a una perspectiva general dels diferents ajuts, serveis, recursos i prestacions disponibles per a persones cuidadores i els seus familiars.
  • 30 de maig: "Persona i demència". Per conèixer el curs de la malaltia i disposar de consells per gestionar de manera més saludable el procés en aquesta mena de malalties neurodegeneratives.
  • 13 de juny: "Ioga". Per iniciar-se en aquesta disciplina tan beneficiosa per a la salut, amb un enfocament centrat en les tècniques de respiració.
  • 20 de juny: "Inspirar-se per cuidar". Espai d’expressió emocional per potenciar la creativitat pròpia com un recurs personal en un entorn d’ajuda mútua per mitjà de la disciplina de l’artteràpia

Descarrega't el programa aquí: Programació Cicle de tallers per a persones cuidadores / Cedit
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: