POLICIAL

La Guàrdia Civil desarticula la logística del narcotràfic a Tarragona i l'Ebre

S'han detingut 51 persones i s'han intervingut més de deu tones d'haixix

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 14 d'abril de 2022 a les 12:53 |
Material intervingut per la Guàrdia Civil en els operatius Maius i Drift | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil, en les denominades operacions MAIUS i DRIFT, han desarticulat dues organitzacions criminals dedicades al narcotràfic a Tarragona i les Terres de l'Ebre que facilitaven els serveis i la logística necessaris perquè unes altres introduïren haixix per la Costa Daurada.

Totes dues investigacions van començar l'any passat 2021, quan els agents de la Guàrdia Civil van sospitar d'un possible desplaçament del tràfic d'haixix des d'Andalusia fins a les costes catalanes.

La Guàrdia Civil va iniciar totes dues operacions per a obtindre més informació en tota la demarcació de Tarragona, i especialment, al Delta de l'Ebre.

Operació MAIUSL'operació MAIUS ha permés desarticular una organització criminal assentada al Delta de l'Ebre dedicada a facilitar a altres organitzacions les “narcollanxes”, amb labors pròpies d'una empresa de serveis i logística, facilitant les accions que altres organitzacions necessitaven per a introduir haixix en la costa de Tarragona i l'Ebre.

Aquests serveis eren requerits per organitzacions assentades a Portugal, Galícia, Andalusia, Extremadura i Catalunya.

L'organització proporcionava les “narcollanxes" que eren botades en la desembocadura de l'Ebre, aprofitant el seu coneixement de la zona i la mateixa situació geogràfica del Delta, facilitant el combustible, els queviures, l'emmagatzematge i l'allotjament de les tripulacions. Fins i tot oferien un servei de seguretat per a no ser detectats per cossos policials durant les gestions preparatòries o les mateixes partides.

L'operació MAIUS, ha permés detindre a Tarragona i Algesires a 19 persones, entre ells els responsables de l'organització a Tarragona, actualment a la presó per aquests fets. També, s'han intervingut cinc “narcollanxes” valorades en 900.000 euros i una partida d'haixix de 2275 quilos valorat en quatre milions i mig d'euros. Aquesta operació va finalitzar el passat 30 de març.

La investigació s'ha realitzat a l'empar del Jutjat d'Instrucció Núm. 3 de Tortosa.

Operació DRIFTL'operació DRIFT ha permés detindre al considerat com el major responsable del tràfic d'haixix a Catalunya durant l'últim any. El detingut i la seua organització tenien la capacitat d'introduir haixix a Espanya i enviar posteriorment la droga a altres països europeus.

L'organització adquiria les seues embarcacions a Galícia i Portugal. Després de transportar-les fins a Catalunya, les preparaven en un “narcotaller” propi situat a Cambrils. A més, disposaven d'un mecànic nàutic especialista en aquest tipus d'embarcacions que  s'encarregava de preparar les "narcollanxes" per a arribar al nord d'Àfrica.

Les embarcacions transportaven droga per a la pròpia organització, així com per altres que pagaven els seus serveis. Durant la investigació s'han pogut avortar quatre partides d'haixix, dues a Tarragona, una a Alacant i un altra a Eivissa. Durant la investigació de les dues operacions s'han produït coincidències amb altres investigacions de Policia Nacional i Vigilància Duanera, que han sigut degudament coordinades a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CITCO).

L'operació DRIFT, ha conclòs aquest dimarts amb les detencions a Alacant, Tarragona, Barcelona, Múrcia i Balears de 30 persones i 2 més  França. Així mateix s'han intervingut 5 "narcollanxes" valorades en 900.000 euros i més de 5700 kg d'haixix, amb un valor que supera els 19 milions d'euros i s'ha pogut esclarir l'autoria d'altres descarregues d'haixix pròximes a les quatre tones, que es van realitzar anteriorment a Vinaròs i a França.

La investigació s'ha realitzat a l'empar del Jutjat d'Instrucció 2 de Reus.

Totes dues operacions han sigut dirigides i desenvolupades de manera simultània per la Comandància de Tarragona i el OCON-SUD, amb col·laboració d'Unitats de Policia Judicial d'altres comandàncies i de la Zona de Barcelona, CRAIN, ARS, UHEL i altres unitats del cos de la Guàrdia Civil.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: