MEMÒRIA HISTÒRICA

Mont-Roig aprova dues mesures a favor de la memòria històrica

El plenari ha tirat endavant l'adhesió a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica i la difusió de la figura de Salvador Bru i Marcó

Mont-Roig aprova dues mesures a favor de la memòria històrica | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 14 d'abril de 2022 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ple ordinari de l’Ajuntament de Mont-Roig dona llum verda a la memòria històrica i democràtica. Celebrat el dimecres 13 d’abril, el plenari ha aprovat adherir-se a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica amb l’objectiu de continuar difonent la figura d’Antoni Benaiges i Nogués, mestre republicà.
 

El Ple aprova homenatjar i difondre les figures dels mont-rogencs represaliats Antoni Benaiges i Salvador Bru


Formar part de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica suposa formar part d’una agrupació d’indrets que constitueixen el patrimoni memorial representatiu de la lluita per aconseguir els drets i llibertats democràtiques. Aquesta xarxa inclou centres expositius de referència, patrimoni recuperat (com búnquers, fosses comunes, etc.), camins de memòria (rutes d’exili, camí de la llibertat, etc.), espais de resistència, arxius i monuments memorials. La proposta ha estat aprovada per tots els grups municipals, excepte l’abstenció de Ciutadans.

La figura d’Antoni Benaiges i Nogués va ser homenatjada, també, el passat 30 de juliol del 2021, en record del 85è aniversari del seu assassinat, amb la instal·lació d’un faristol commemoratiu a la seva casa natal a Mont-Roig. Va ser un mestre represaliat pel feixisme que va ser assassinat per milicians falangistes a l’inici de la Guerra Civil Espanyola.
 

En la línia de la memòria històrica, el plenari de Mont-Roig ha aprovat per unanimitat la col·locació d’un llambordí “Stolperstein” en record de Salvador Bru i Marcó, que va ser deportat i assassinat al camp de concentració nazi Mauthausen-Gusen.. Des de l’Institut Antoni Ballester es va fer una investigació de la figura de Bru i Marcó, mont-rogenc republicà assassinat pel feixisme, que ha fet sorgir aquesta moció presentada per ERC – Mes.


Mont-Roig modificarà el Reglament de prestacions d'urgència social per a persones que fugen de conflictes bèl·lics


A més, el plenari també ha tirat endavant per unanimitat la modificació del Reglament de prestacions d’urgència social per a persones o famílies del municipi. S’ha modificat a causa del conflicte bèl·lic a Ucraïna i l’arribada de refugiats, que podran rebre les ajudes igual com refugiats vinguts d’altres països amb conflictes bèl·lics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: