1 de 10
MOBILITAT

El servei municipal Via P assoleix els 10.000 vehicles registrats

L'aplicació, activada el desembre del 2021, permet accedir als aparcaments de Reus sense agafar tiquet ni passar pel caixer

El servei municipal Via P assoleix els 10.000 vehicles registrats | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 13 d'abril de 2022 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sistema Via P implantat als 10 aparcaments municipals de la ciutat compta amb gairebé 8.000 usuaris després de quatre mesos de funcionament. Via P permet entrar i sortir del pàrquing sense haver d'agafar tiquet ni pagar al caixer i funciona a través de la lectura de matrícula.

Quasi 8000 usuari i més de 10.000 matrícules, ja que un client pot registrar més d'un vehicle, és el resultat del servei Via P posat en marxa el desembre del 2021. Desenvolupat per Reus Mobilitat i Serveis, permet utilitzat els aparcaments de la ciutat de manera més àgil i pràctica. Segons l'empresa municipal, el servei ha tingut poques incidències des de la seva activació i les xifres tant d'usuaris com de matrícules indiquen un bon resultat.

Per utilitzar Via P cal registrar-se a l'aplicació Aparcar i descarregar-se'n l'última versió


La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, assegura que "Via P prova que la tecnologia millora el servei que s'ofereix a la ciutadania amb una aplicació senzilla i eficient, en definitiva, un bon exemple pràctic del concepte Smart City". El servei neix després de la consolidació de l'aplicació Aparcar, engegada el 2016 a Reus i Cambrils, i que actualment està disponible a Tarragona, Valls i Salou. Aparcar permet estacionar a les zones blaves d'aquests municipis i compta amb 60.000 usuaris.

Per fer servir el servei de Via P cal estar registrat a l'aplicació Aparcar, actualitzar la nova versió i habilitar l'accés als aparcaments. Els nous usuaris cal que descarreguin l'aplicació, es donin d'alta i introdueixin les seves dades, la matrícula del vehicle i la informació bancària. Els aparcaments municipals inclosos en Via P són els del Baluard, Carrilet, Hospital, La Fira, Llibertat, Oques, Passeig Prim, Pastoreta, Sant Ferran i Tecnoparc. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: