PATRIMONI

Un bon regal de Sant Jordi per als amants del Modernisme

Es presenta “Casa Navàs i el Modernisme al sud de Catalunya”, un volum que recull el modernisme del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

per Jordi Garcia Arnau, Reus, Catalunya | 13 d'abril de 2022 a les 09:47 |
L'autor del llibre, Josep Maria Buqueras | Jordi Garcia Arnau
Aquest dimarts, es va presentar a la Casa Navàs de Reus una joia pels aficionats al Modernisme que porta per títol Casa Navàs i el Modernisme al sud de Catalunya. Un llibre que vol fer valer la Casa Navàs i que, alhora, és un inventari de l'arquitectura del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entre els anys 1880 i 1930.

Gairebé 700 referències i 500 pàgines

Al llibre es poden trobar gairebé 700 referències, la majoria modernistes, però també d'eclèctiques i de noucentistes, estructurades per comarques. Compta amb obres d'Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Josep Maria Jujol, Cèsar Martinell, Joan Rubió, Francesc Berenguer, Pere Caselles, Josep Maria Pujol de Barberà, Pau Monguió o Ramon Salas, entre d'altres. A l’obra, s'ha tingut especial cura de les fotografies.

Fa un any es va presentar la primera versió d'aquest llibre-recull amb una edició més petita. Josep Maria Boqueras també ha estat l'autor d'aquesta segona edició de gran format, amb tapes dures i amb una ampliació de referències que ha passat de 614 a 804. És a dir, un excel·lent regal per Sant Jordi per als amants d'aquest tipus d'art que compta amb 500 pàgines amb abundants fotografies en què podem trobar obres modernistes en més de 100 poblacions.

Presentació amb representants de les deu comarques que apareixen al volum


Per la presentació del llibre es van apropar a Reus representants de consells comarcals i d’ajuntaments de les diferents poblacions que surten referenciades en el llibre. Núria Marco, del Consell Comarcal del Montsià, va comentar a l’acte que el pròxim mes de maig es podran visitar alguns edificis de la comarca coincidint amb la festa del mercat que es fa a Amposta.

Mateu Montserrat, del Consell de l'Alt Camp, va reivindicar les figures de Cèsar Martinell i de Vives Castellet, mentre que Carme Pallàs, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va destacar el ric patrimoni dels cellers cooperatius de la comarca així com els xalets del balneari de Vallfogona de Riucorb.

També van intervenir a l'acte la delegada del Govern de Catalunya, Teresa Pallarès; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l’autor del llibre, Josep Maria Boqueras, i la directora de la Casa Navàs, Sílvia Sagalà. Va cloure l'acte l'alcalde, Carles Pellicer.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: