MÓN EMPRESARIAL

Eurecat facilitarà que 20 pimes avancin en l'economia circular

De l'àmbit de les infraestructures viàries, l'enginyeria civil i la gestió de residus

per M.B., Reus, Catalunya | 12 d'abril de 2022 a les 16:50 |
Eurecat assessorà, entre altres, pimes de l'àmbit de les infraestructures viàries | Cedida
El centre tecnològic Eurecat assessorarà un total de 20 petites i mitjanes empreses de la demarcació de Tarragona de l'àmbit de les infraestructures viàries, l'enginyeria civil i la gestió de residus, així com d'altres sectors amb cadenes de valor que "puguin generar sinergies, en la implantació d'avenços en matèria d'economia circular", segons s'ha exposat aquest dimarts.

En concret, des de l'any passat i durant aquest 2022, es buscaran i se seleccionaran un total de 20 empreses tarragonines per "definir els seus roadmaps d'economia circular, uns fulls de ruta amb els quals Eurecat diagnosticarà el punt de partida de l'empresa i proposarà estratègies i iniciatives d'implantació de nous models circulars", s'ha subratllat.

"L'economia circular genera grans reptes i oportunitats a nivell territorial, per la qual cosa cal dibuixar estratègies exhaustives que es materialitzin en accions concretes" ha assenyalat el director de l'Àrea de Sostenibilitat d'Eurecat, Miquel Rovira, qui ha destacat que "la sostenibilitat ja no és un aspecte perifèric als negocis, sinó que n'és una part consubstancial dels mateixos".

En aquest cas, els Roadmaps d'economia circular "tenen com a finalitat incentivar la realització de projectes de recerca aplicada i innovació", i es desenvolupen de forma gratuïta en el marc del Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles. El projecte liderat per la Diputació de Tarragona compta amb la participació d'Eurecat i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

D'acord amb el director de l'Àrea de Sostenibilitat d'Eurecat, "les carreteres són susceptibles d'incorporar el concepte d'economia circular, mitjançant, per exemple, l'ús de materials reciclats en el disseny o la planificació d'un manteniment que allargui al màxim la seva vida útil de servei, sempre d'acord amb l'entorn".

Segons paraules de la responsable de la línia de Residus i Economia circular d'Eurecat, Sandra Meca, "la incorporació de materials reciclats als paviments permet minimitzar l'impacte ambiental associat a l'extracció de materials verges i suposa una sortida a recursos que de ser gestionats com a residus perdrien el seu valor i que poden implicar un estalvi econòmic"
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: