1 de 10
TRANSPORT

Dues noves línies d’autobús entre l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja i Tarragona i Reus

A partir del 19 d'abril

Imatge de les autoritats presents a la presentació de les línies de bus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 d'abril de 2022 a les 18:22 |
Aquest article es va publicar originalment el 11 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en marxa dues noves línies d’autobús per millorar la connexió entre els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp i Tarragona i Reus. Es tracta de dos nous serveis que començaran a funcionar el pròxim dimarts 19 d’abril.

Una de les línies connectarà l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja (Mont-roig del Camp) amb el Complex Educatiu de Tarragona (CET) i l’Estació d’autobusos de Tarragona. El servei disposarà de sis expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, i de dues expedicions per sentit els caps de setmana i festius. Els horaris estan plantejats perquè l’alumnat pugui anar a fer classe al CET i als altres centres eductius de la ciutat (universitat i formació professional). Els horaris també han tingut en compte els desplaçaments per motius laborals, comercials o sanitaris.

L’altre servei que entrarà en funcionament connectarà l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja amb Reus. Es tracta d’un autobús directe que farà sis expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, i que reduirà fins a un 40% el temps de trajecte. La comunicació entre aquests municipis es fa actualment amb la línia que connecta Tivissa i Reus, que és molt més lenta perquè atén els desplaçaments interns i disposa de nombroses parades. Els horaris, en aquest cas, estan pensats per facilitar l’accés a la Universitat Rovira i Virgili i per afavorir els desplaçaments laborals. L’autobús també facilita el desplaçament a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Els dos nous serveis d’autobús formaran part del sistema tarifari integrat de l’ATM del Camp de Tarragona.

La presentació d’aquests nous serveis ha tingut lloc aquest dilluns a l’Hospitalet de l’Infant i a Miami Platja i ha comptat amb l’assistència de la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius; la directora dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona, Trinitat Castro; la gerent de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) Camp de Tarragona, Eugènia Domènech; amb l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i amb la 1a tinenta d’alcalde de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez. 

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha afirmat que "amb la posada en funcionament d’aquests nous serveis, el continu urbà format pels nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i Miami-Platja quedarà directament connectat amb les dues ciutats capitals del Camp de Tarragona". En la mateixa línia, la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, també ha destacat que “fa molt de temps que la nostra gent ens demana aquesta connexió diària amb l’hospital Sant Joan de Reus i amb la Laboral, per aquest motiu estem molt satisfets que finalment la Generalitat hagi apostat per fomentar el transport públic a la nostra zona, el camí que hem de seguir si volem millorar en la sostenibilitat”. Pérez també ha volgut remarcar que aquestes línies d’autobús directes “afavoriran un acostament de la població de Reus i Tarragona cap al nuclis de l’Hospitalet de l’Infant i Miami Platja, de gran valor i atractiu turístic i comercial i encara desconeguts per bona part de la població del Camp de Tarragona”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: