1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Subvencions d'un màxim de 2.000 euros per a empreses i emprenedors

Quant als criteris, es rebaixa la inversió de 10.000 a 5.000 euros i s'ha de prendre part en una sessió d'assessorament

Prats ha presentat les línies d'ajuts per fomentar l'obertura de negocis | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 11 d'abril de 2022 a les 13:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d’Empresa i Ocupació ha presentat aquest dilluns en roda de premsa les novetats de la convocatòria de 2022 de les subvencions a les empreses i als nous emprenedors per afavorir la creació de noves empreses a la ciutat. La convocatòria d’enguany incorpora dues novetats. D’una banda, s’ha rebaixat la inversió mínima de 10.000 a 5.000 euros "per donar cabuda a tot tipus de projectes", segons el regidor del ram, Carles Prats.

En aquest sentit, ha dit que "els canvis socials i econòmics dels darrers anys han fet que proliferin idees d’emprenedoria que requereixen unes inversions més ajustades i des de la regidoria es volen fer extensius els ajuts a projectes el més amplis possible". D’altra banda, per obtenir els ajuts serà un criteri indispensable participar en una sessió d'assessorament per incorporar criteris d’impacte social, econòmic i mediambiental als negocis, que s’organitzen des del servei d’assessorament a l’empresa i l’emprenedoria de la regidoria.

La convocatòria dels ajuts per 2022 està dotada amb 80.000 euros.

Línies i requisitsEs planteja una línia de Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus, destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 5.000 euros per la seva posada en funcionament (dotada amb 60.000 euros, ampliables en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries); i una altra línia és per al foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs, adreçada a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 5.000 euros en despeses subvencionables (està dotada amb 20.000 euros, ampliables en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries).

Podran ser beneficiaris de les subvencions les persones que compleixin els requisits generals i específics fixats a les bases i que hagin iniciat l'activitat econòmica o el realitzat el canvi de titularitat del negoci a través d’un traspàs entre el dia entre el dia 1 d’agost de 2021 i el dia 30 de setembre de 2022. En les dues línies, la quantia màxima de la subvenció serà de 2.000 euros i les despeses subvencionables inclouen projectes tècnics d’enginyeria, interiorisme, decoració o d’arquitectura, obres, instal·lacions, mobiliari o equipament tècnic, entre altres.

El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el dia 9 d’octubre de 2022. 

Consulteu aquí els dies previstos per a les sessions d'assessorament. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: