OBRES I MILLORES

Obre un nou tram del camí de ronda al Racó de Salou

El projecte per acabar de connectar el terme municipal es preveu tenir llest com a màxim a principis de 2023

Obre un nou tram del camí de ronda al Racó de Salou | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Reus, Catalunya | 11 d'abril de 2022 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns 11 d'abril s'ha obert ja definitivament un tram més del camí de ronda al Cap Salou, en una part que toca ja a la platja del Racó de Salou, al costat de la Pineda (Vila-seca). L'actuació ha comptat amb la cessió del Port i la despesa de 86.080 euros, a banda dels 500.000 pressupostats per l'Estat per tal d'adequar la zona.

El tram obert va des de la Talaia fins a la Platja del Racó


L'actuació millora els accessos a la platja del Racó, una platja "desconnectada" del nucli ja que fins ara tan sols s'hi podia arribar per carretera. El projecte del camí de ronda no s'acaba de manera definitiva però sí que es comença a completar després de 22 anys des de la primera proposta municipal. El fet que siguin terrenys portuaris dificulta que es pugui obrir absolutament tot al pas dels ciutadans, si bé com a mínim ara hi ha un pas.

El tram obert avui va des de la zona del bosc de la Talaïa fins a la platja i disposa de sis miradors i dos punts d'interès en un recorregut de 1.250 metres. A banda i banda, noves tanques de seguretat, substituint-ne algunes d'elles malmeses pel pas del temps, i també s'ha obert al públic un camí al costat de la tanca ja existent, al carrer del Vaporet.

Granados assegura que el Camí de Ronda, quan estigui acabat, serà un "nou producte turístic"

 

El tram obert va des de la Talaia fins a la Platja del Racó Foto: Josep M. LlauradóAquesta és la segona actuació que fa en pocs anys el Port en aquest espai, ja que també es va millorar la zona del Far de Salou. Tot plegat, perquè els ciutadans puguin conèixer una part no tan difosa dins de la destinació turística. Pere Granados, alcalde del municipi, ha destacat que al mes de maig es farà una ruta de miradors i que la intenció del consistori és que aquest indret es converteixi en un punt que permeti descongestionar Salou.

A l'execució del projecte de finalització del camí de ronda encara li queden alguns retocs i no serà fins "a finals d'aquest any o principis del que ve" que no estigui "completament acabat". Quan ho estigui, segons Granados, esdevindrà un "nou producte turístic" i alhora una "oportunitat" perquè els salouencs coneguin el seu patrimoni paisatgístic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: