1 de 10
SALUT

El Sant Joan commemora el Dia internacional de la malaltia de Parkinson

Amb diversos plafons informatius

Imatge d'integrants de l'equip del Sant Joan | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 d'abril de 2022 a les 09:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot coincidint amb la celebració del Dia internacional de la malaltia de Parkinson, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa difusió, a través de diversos plafons informatius, d'aquesta malaltia que afecta el sistema nerviós a diferents nivells, principalment als ganglis basals, estructura profunda del nostre cervell encarregada de posar en marxa diferents patrons motors (postura, caminar, moviments de braços) i que utilitza la dopamina com a principal transmissor neuroquímic.

El Parkinon és una malaltia considerada neurodegenerativa perquè en l’actualitat no hi ha curació i pot progressar amb el pas dels anys. Provoca un conjunt de símptomes motors (més coneguts com el tremolor) i d’altres no motors (son, olfacte, sistema digestiu i sistema nerviós autònom, depressió i dificultat en funcions cognitives).

Actualment afecta cinc milions de persones en tot el món, sobretot a la tercera edat. De fet, el 80% dels casos corresponen a persones grans, però un 20% es diagnostiquen abans dels 50 anys.

El Dia Internacional de la Malaltia de Parkinson se celebra en commemoració del naixement del doctor James Parkinson, que va descriure aquesta malaltia el 1817.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: