1 de 10
MÚSICA

El compositor Miquel Ortega, convidat al «Prosceni Reddis Bartrina»

L’acompanya el reusenc Joan Magrané, aquesta tarda de dimarts

Miquel Ortega | plateamagazine.com
per Reusdigital.cat, Reus | 19 d'abril de 2022 a les 08:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de converses amb creadors Prosceni Reddis Bartrina es reprendrà amb la conversa entre el compositor, director d’orquestra i pianista, Miquel Ortega i el compositor Joan Magrané, que tindrà lloc el pròxim 19 d’abril, a les 7 de la tarda, al Teatre Bartrina de Reus.

Sobre Miquel Ortega

Miquel Ortega neix a Barcelona, l’any 1963. Cursà els estudis musicals al Conservatori Superior del Liceu i l’any 1979 entra a formar part de la plantilla de mestres del Gran Teatre del Liceu de la mà del baríton Vicenç Sardinero. Amplia els seus estudis amb els mestres Ernest Xancó (violoncel), Manuel Oltra (contrapunt, instrumentació i composició) i amb Antoni Ros Marbà (direcció d’orquestra).

L’any 1990 es trasllada a Madrid com a mestre concertador del Teatro Lírico Nacional La Zarzuela, iniciant a la capital espanyola la seva tasca com a director d’orquestra impulsat per Miquel Roa i Emilio Sagi. És membre de l’Associació Catalana de Compositors i ha estrenat diverses obres tant a l’Estat espanyol com a l’estranger. La seva obra es pot classificar dins d’un estil neoclàssic.

Sobre Joan Magrané

Nascut a Reus, l’any 1988. Com a compositor ha esta guanyador, entre d'altres, del Premi Reina Sofia de Composició Musical i del Premi Villa Medici (Roma, 2016), ha estat membre de la Casa Velázquez de Madrid, compositor resident a La Pedrera de Barcelona, així com a Faber d’Olot.

Va iniciar la seva formació musical sota la tutela de Ramon Humet. Posteriorment va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb Agustí Charles, a la Universität der Künste de Berlín amb Beat Furrer i al  Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París amb Stefano Gervasoni. Ha rebut classes magistrals dels compositors Pierre Boulez, Peter Eötvös, George Benjamin o Salvatore Sciarrino.

Les seves obres han estat interpretades arreu d'Europa per conjunts instrumentals i solistes com l'Ensemble Intercontemporain, el Quatuor Diotima, el Quartet Gerhard, la BBC Scottish Symphony Orchestra o l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

El seu catàleg inclou música de cambra, per a conjunt instrumental, per a orquestra simfònica i per a instruments solistes. El 2014 va estrenar Dido Reloaded al Teatre Lliure, una òpera de cambra escrita a vuit mans.

El 2019 va estrenar al Festival de Peralada l'òpera Diàlegs de Tirant e Carmesina sobre el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: