SEGURETAT CIUTADANA

La Guàrdia Municipal del Morell celebra el seu primer aniversari

S’ha registrat una reducció dels fets delictius en general

Una imatge de l'acte per celebrar l'aniversari | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 d'abril de 2022 a les 15:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any després de la seva entrada en servei, la Guàrdia Municipal del Morell ha celebrat aquest divendres el seu primer aniversari en un acte oficial amb gairebé un centenar de convidats i que també estava obert a tota la ciutadania. En primer lloc, una petita comitiva ha visitat les dependències de la Guàrdia Municipal a l’edifici de l’Ajuntament Vell, on la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès, ha descobert una placa commemorativa.

Seguidament, i ja al Teatre Auditori, ha tingut lloc l’esdeveniment, que ha servit sobretot per reivindicar la tasca realitzada pels agents. Justament, aquest és un dels aspectes que ha destacat l’alcalde del municipi, Eloi Calbet, durant el seu parlament, en què ha destacat que “la Guàrdia Municipal del Morell són persones al servei de les persones”.

A més, ha insistit que es tracta d’una jornada doblement feliç, “d’una banda, per tota la ciutadania morellenca, que ha vist com la posada en marxa del cos ha suposat una millora en multitud d’aspectes, i de l’altra, pels mateixos agents, que fan un pas més després d’un any de pràctiques”. “S’ha passat no tenir res a tenir un servei els set dies de la setmana i les 24 hores del dia”, tot plegat amb una dotació de sis agents més el cap de vigilants. “Un servei que intentarem ampliar, com a mínim amb un agent més”, ha avançat Calbet.

Manel Catalán, cap de la Guàrdia Municipal del Morell, ha encoratjat el personal del cos “a mantenir, durant la seva trajectòria professional, la mateixa il·lusió que teniu en aquest acte”, alhora que els ha traslladat la responsabilitat “de continuar escrivint, junts, la història de la Guàrdia Municipal.

El cap de la regió policial del Camp de Tarragona, l’Intendent Vicenç Lleonart, ha posat de manifest, durant les seves paraules, la seva condició de morellenc, i ha lloat la tasca duta a terme des del consistori a l’hora de tirar endavant la creació d’un cos com aquest. “És el contrari de la procrastinació, el Morell és un poble petit, però s’han pres decisions valentes, i aquest servei de proximitat de la Guàrdia Municipal fa que totes i tots ens sentim més segurs”, ha deixat clar.

Per tancar els parlaments, la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Teresa Pallarès, ha tornat a insistir en la il·lusió, “que es nota que impregneu en tot allò que feu”, s’ha dirigit directament als membres del cos. El que s’ha fet al municipi “és una aposta valenta per afavorir les persones, i el sol fet que hi hagi una Guàrdia Municipal ja fa que millori tot l’entorn, tota la comunitat”, ha puntualitzat.

Sis agents i un cap de vigilantsLa Guàrdia Municipal del Morell la formen sis agents i un cap de vigilants, tres dones i quatre homes que, finalment, han pres possessió oficial del seu càrrec un moment que han viscut amb molta emoció després d’un any de feina.

Des que la Guàrdia Municipal s’encarrega de la seguretat ciutadana al Morell s’ha registrat una reducció dels fets delictius en general, s’ha mediat en una setantena de conflictes veïnals; s’han tramitat diverses denúncies de botellots, incivisme o estacionament en guals (una qüestió que també s’ha posat en marxa aquest últim any); s’han gestionat una cinquantena d’abandonaments de vehicles en via pública; s’ha intervingut en més d’una vintena d’accidents de trànsit al municipi i s’ha actuat en quatre casos de violència de gènere.

També s’ha actuat més de 50 vegades per queixes de sorolls en domicilis i via pública, s’han realitzat una quarantena de serveis de col·laboració amb la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra i s’han recuperat una desena de mascotes perdudes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: