1 de 10
CURSES

La Cursa de les Cigonyes 2022, solidària amb la protecció dels insectes pol·linitzadors de Sebes

Torna el 28 de maig

Imatge d'una papallona | Arxiu
per Aguaita.cat, Flix, Ribera d'Ebre | 8 d'abril de 2022 a les 10:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cursa de les Cigonyes és una activitat que es realitza anualment a la Reserva Natural de Sebes i que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’integrar l’esport en l’entorn d’un espai natural protegit. Co-organitzada pel Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, este 2022 arriba a la seua vuitena edició i, a més, ho fa a través de l’altruisme i la sensibilització ambiental, ja que passa a ser un esdeveniment cent per cent solidari amb la natura. 

Sota el lema “Mou-te per la natura”, la Cursa ha adquirit un caràcter més solidari i amb l’objectiu de conscienciar els participants, i la població en general a través de la campanya de comunicació, de la importància de la implicació ciutadana al voltant de les accions de conservació del medi ambient. 

En esta ocasió, el projecte seleccionat per l’organització ha estat la creació d’un oasi de pol·linitzadors a la Reserva Natural de Sebes per tal d’afavorir les espècies d’insectes més afectades per la transformació dels ecosistemes, un problema que s’accentua considerablement davant l’emergència climàtica. Per ajudar a la supervivència d’estos insectes, com ara abelles i papallones, es vol crear un espai amb plantes i refugis especialment preparats per a aquest propòsit: els insectes són clau per al desenvolupament de la natura i conservació de la biodiversitat.

Com en edicions anteriors a la crisi de la Covid-19, la Cursa de les Cigonyes tindrà dues modalitats, de 5 i 10 quilòmetres, i una caminada popular de 7 quilòmetres. També hi haurà curses infantils i jocs en família. Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la pàgina web www.freixe.cat/cursa-cigonyes i tenen un preu de 10 euros per als adults i 5 per a nens a partir de 5 anys.

Com a novetat, este any també s’ha incorporat l’opció “Dorsal 0”, pensada per aquelles persones que vulguen col·laborar amb el projecte de natura sense participar a la cursa i a través del qual podran fer qualsevol aportació econòmica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: