1 de 10
MÚSICA

Haydn sona aquest divendres a l’auditori Josep Carreras de Vila-seca

Amb l’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, i el Quartet Gerhard amb el fortepianista Roger Illa

Imatge promocional de l'Ensemble O Vos Omnes | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 7 d'abril de 2022 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ensemble O Vos Omnes, dirigit per Xavier Pastrana, i el Quartet Gerhard sumen el seu talent junt amb el fortepianista Roger Illa, per a dur a l’escenari de l’auditori Josep Carreras de Vila-seca el proper divendres 8 d’abril a les 8 del vespre, una versió cambrística d’una de les obres més especials de Franz Joseph Haydn.

L’any 1779, Haydn va rebre l’encàrrec d’escriure una música que servís de pont entre les lectures de les Set Paraules, que se celebraven el Divendres Sant a l’Oratorio de la Santa Cueva de Cádiz. L’èxit de l’obra, originalment escrita per a quartet de corda, fou suficient per tal que el seu editor n’encarregués també una versió per a piano, que Haydn va aprovar.

Uns anys més tard, el compositor va poder escoltar una versió de la seva obra que, a més, incorporava un cor i orquestra. A Haydn li va agradar com sonava aquesta versió i va decidir fer-ne una de pròpia. El text seria revisat pel baró van Swieten, en la que seria la seva primera col·laboració, i que portaria a una relació que acabaria amb la composició La Creació i Les Estacions.

Aquesta proposta que es presenta a l’auditori, suma les tres versions per a recrear el que hagués pogut ser una versió cambrística que incorporés un petit cor (12 veus), el quartet i el fortepiano com a baix continu.

Les entrades es poden adquirir amb antelació a través del web www.auditorijosepcarreras.cat, i des d’una hora abans de l’inici del concert al vestíbul de l’auditori Josep Carreras.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: