1 de 10
SOCIETAT

Els debats de «Reus, horitzó 32» arrenquen tot abordant l'emprenedoria

Amb el títol "Què poden fer les ciutats per facilitar la creació d'empreses?"

Un instant del debat del passat dimecres a la tarda | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 d'abril de 2022 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de debats al voltant del Pla estratègic de ciutat Reus, horitzó 32 ha començat aquest passat dimecres, amb una sessió centrada en el desenvolupament de l'emprenedoria. Des del consistori s'han organitzat fins a mitja dotzena de trobades per reflexionar sobre els àmbits que el futur document ha de desplegar de cara al futur. 

Polítiques per a la creació de negocisEl primer dels debats, titulat Què poden fer les ciutats per facilitar la creació d'empreses?, ha comptat amb les intervencions de tres experts. Han estat la directora dels serveis territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya; el tècnic de l'Ateneu Cooperatiu CoopCamp Gerard Nogués; i el director d'Innovació i Tecnologia a Techma Business School, Gabriel Domènech. Ha conduït i moderat la sessió el periodista Marc Càmara, de Canal Reus TV

Aquest els ha convidat a aportar propostes per incentivar la creació d'empreses a casa nostra, i ha estat Moya qui ha assenyalat la "gran oportunitat" que pot suposar la possibilitat d'accedir als fons europeus Next generation per aconseguir finançament. Al seu tornar, Nogués ha subratllat que s'ha de fer un previ exercici per establir quin és el model d'emprenedoria de negocis a implantar arreu. Finalment, Domènech ha apuntat que és "necessari" trobar "espais de trobada i de comunicació" entre l'empresariat i l'administracions per definir "estratègies comunes". 

Igualment s'han tractat altres qüestions, des de les sinergies entre Reus i el seu territori d'entorn, projectes com el Hard Rock, la digitalització de les empreses o les polítiques de l'administració a l'hora de destinar partides pressupostàries a determinades línies de creació de negocis. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: