SALUT

La CUP Reus alerta que el CMQ «va pel camí d'acabar com l'Hospital»

Llorens i Pàmies critiquen la gestió de la gerència per "ineficaç", amb un tancament de 2021 amb 2 milions de dèficit

Pàmies i Llorens, aquesta tarda de dimecres, davant del CMQ | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 6 d'abril de 2022 a les 17:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP ha carregat aquesta tarda de dimecres contra la gestió del CMQ Reus, que ha tancat els comptes de 2021 amb un dèficit de 2 milions. Les regidores Marta Llorens i Mònica Pàmies han indicat que a les empreses municipals "se segueix actuant com es feia a Innova" i han advertit que tot plegat "va pel camí de convertir el centre mèdic en un cas com el de l'Hospital Sant Joan". En aquest sentit, la primera ha qüestionat el lloc de la gerent Gemma Espigares. Al febrer es va convocar la plaça.

I és que el nomenament d'Espigares es va fer per caràcter d'urgència, "i per dur a terme la planificació estratègica al CMQ per optimitzar recursos", segons va explicar al ple del juny el regidor de Salut, Òscar Subirats. Llorens i Pàmies també han criticat que "l'excusa de mal pagador" per explicar el dèficit de l'any passat "hagi estat la covid". La portaveu cupaire ha indicat que en el consell d'administració per tancar el balanç de l'anterior extercici la pandèmia va ser "tan sols una" de les raons esgrimides per explicar les xifres. 

"Se'ns va dir que no s'havien optimitzat les estades" dels pacients "per fer-les més curtes", ha revelat Llorens, i "que no s'havia completat la reorganització del sistema assistencial", quelcom que per a la CUP "pot comportar una reducció de plantilla". En aquesta línia, ha assegurat que al CMQ "s'han rebut queixes dels treballadors" per la seva situació i s'ha apuntat que justament aquest dimecres s'havia de presentar, als professionals del centre, un pla de competitivitat per revertir la dinàmica econòmica actual. 

Llorens ha assenyalat també que el CMQ disposa d'uns 3 milions d'euros de fons reservats, el que al seu parer exposa l'empresa una situació incerta si "es produeixen determinades circumstàncies", com la "duplicitat de serveis". "El futur després de la gestió del Sant Joan comença malament perquè es repeteix la història", ha dit en al·lusió als tancaments en negatiu que es van produir al centre hospitalari en anys anteriors. "Es manté la dinàmica d'Innova, els grups municipals que són als consells d'administració són poc crítics i hi ha poca transparència", ha manifestat Pàmies. 

La regidora ha volgut comentar les xifres de les empreses Reus Transport i Reus Mobilitat i Serveis (690.000 euros i 1,5 milions de benefici, respectivament, el 2021). En aquest últim cas, ha argumentat que amb un resultat com aquest "el tancament del mercat del Carrilet és injustificable". 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: