1 de 10
ENERGIA

Reus Energia ampliarà la capacitat de producció elèctrica amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques

Imatge d'unes plaques solars al terrat d'un edifici municipal | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'abril de 2022 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus, a través de la nova divisió de Reus Serveis Municipals S.A. dedicada a al producció i comercialització d’energia, Reus Energia, ampliarà la seva capacitat de producció elèctrica en 2.200 kWp amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques als edificis públics de la ciutat.

Reus Energia ha tret a licitació l'elaboració dels projectes bàsics i executius per a la construcció d’aquestes instal·lacions per un pressupost de 58.099,10 euros IVA inclòs. La durada del contracte serà de dos mesos i la data límit per presentar ofertes és el 20 d’abril de 2022.

Les noves instal·lacions s’ubicaran als següents edificis públics: nau de Reus Transport (polígon Agro-Reus); Redessa II ( polígon Agro-Reus); Dipòsit Municipal de Vehicles (polígon Agro-Reus); Mercat Central; Estació d'autobusos; Pavelló Olímpic Municipal (cobertes centrals); Pavelló Olímpic Municipal ( ala occidental); Reus Serveis Municipals, S.A. i les escoles públiques Pi del Burgar; Rubió i Ors; la Vitxeta; Escola Mowgli; Isabel Besora; Tecnoparc i Central de Recollida Pneumàtica.

Tanmateix, aquestes noves instal·lacions afegiran capacitat de producció elèctrica als projectes ja en curs, com la instal·lació d’un total de de 118,4 kWp a través de panells solars a l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell i a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Dr. Alberich i Casas, que amb el nou projecte veuran ampliada la seva capacitat de producció.

L’execució d’aquest projecte ja s’ha licitat i es preveu la seva posada en funcionament en els propers mesos. La producció d’aquestes instal·lacions serà comercialitzada per Reus Energia per a l’autoconsum del propi Ajuntament però l’excedent es preveu que es pugui distribuir als veïns i empreses en un radi proper amb la posada en funcionament de les comunitats energètiques previstes al Barri Gaudí i al polígon Agro-Reus.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat que “la ciutat continua endavant per crear el seu propi futur energètic desenvolupant paral·lelament l'eficiència energètica i la producció d’energia neta i renovable aprofitant al màxim les cobertes dels edificis municipals”. Actualment, l’Ajuntament de Reus a través de Reus Serveis Municipals, S.A., fruit d’aquesta política desenvolupada des de 2006, ja té diferents instal·lacions de generació d’aprofitament de recursos renovables, principalment fotovoltaica, a les escoles de la ciutat i altres edificis públics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: