PATRIMONI

La Casa Navàs oferirà una nova visita infantil coincidint amb l’estrena de l’escala

Aquesta primavera, l'edifici modernista engega una activitat per als més petits i per Sant Jordi aposta pel Navàs Market

per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 6 d'abril de 2022 a les 12:39 |
La Casa Navàs oferirà una nova visita infantil coincidint amb l’estrena de l’escala | Estel Romeu
La Casa Navàs enceta la primavera amb novetats en les visites i en l’edifici. La creació d’una visita per a nens, la rehabilitació de l’escala de servei, la represa de les visites especials i la publicació d’un nou llibre són les estrenes que presenta l’edifici modernista per a aquesta temporada.

"El jardí màgic de la Casa Navàs", nova visita per a infants 


A partir de Setmana Santa, el públic infantil podrà gaudir de la Casa Navàs amb la visita El jardí màgic de la Casa Navàs. Conduïda per un jardiner màgic, els infants d’entre 4 i 8 anys podran descobrir els secrets de l’edifici i del modernisme a través d’un conte. Es tracta d’una visita sensorial en què es s’aprèn sobre la casa a partir de jocs, la natura i les pors.

La visita té dues parts: la primera, que se centra en la part més màgica i es visita la Casa Navàs; i la segona, que se situa a la botiga Sucesores Navàs i en què es fan activitats com mosaics, pintar i d’altres. Segons la directora, Sílvia Sagalà, "tenim molt clar que la Casa Navàs ha de ser un espai obert a la ciutadania" i assegura que "teníem un deute amb els més petits", motiu pel qual incorporen aquesta nova ruta. 

L’estrena de la visita serà el diumenge 17 d’abril amb dos passis a dos quart d'11 del matí i a dos quarts de 12 del migdia i el dia de Sant Jordi a dos quarts de 6 i a dos quarts de 7 de la tarda. La visita infantil està pensada per a escoles i grups, però també es programarà a l’horari habitual. La durada de la visita és d’hora i mitja amb un preu d’11 euros per persona, tant per a infants com a adults.

Les entrades es poden adquirir a la porta de la Casa Navàs, a l’Oficina de Turisme de Reus i a través de la web.
 

Finalitzats els treballs de rehabilitació de l'escala de servei
 

Ja s'ha rehabilitat l'escala de servei de la Casa Navàs Foto: Estel RomeuUna altra novetat molt esperada és la rehabilitació i estrena de l’escala de servei. Els treballs, que s’han dut a terme durant el mes de gener, han constat de tres actuacions principals: la restauració de l’escala, la millora del sostre de la planta baixa i la substitució del parallamps.

Pel que fa a l’escala de servei, que connecta totes les plantes de la casa, s’ha netejat l’estucat venecià, el marbre de les escales i el ferro de la barana. També s’han reparat esquerdes, reintegrat cromàticament les parts estucades de nou i s’han reproduït els motius decoratius que havien anat desapareixent amb el pas del temps.

Els treballs han estat executats per l’empresa Recop amb el projecte signat pels arquitectes Joan Tous i Pau Jansà i el conservador-restaurador Pau Arroyo. Les obres en l’escala de servei han afectat les visites guiades, ja que no es podia accedir a la segona planta, i amb l’estrena d’aquesta zona es reprenen les visites habituals.


Visites especials i presentació del nou llibre


La Casa Navàs recupera les visites especials, paralitzades per la rehabilitació de l’escala de servei. Tornen les Visites Teatralitzades, els dies 10, 14 i 24; les Visites Fotogràfiques, el dia 1 de maig; i les Nits Modernistes, el 29 d’abril. A més, es continuen mantenint les Visites Vermut tots els dissabtes i diumenges a les 12 i a la 1 del migdia i les Visites Guiades de dilluns a diumenge.

Una altra de les novetats és la publicació del llibre Casa Navàs i el modernisme del sud de Catalunya, que recull més de 700 referències de l’arquitectura modernista del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El volum compta amb un extens treball fotogràfic i una gran varietat d’edificacions de finals del segle XIX i principis del XX. La presentació oficial del llibre tindrà lloc el pròxim 12 d’abril a les 7 de la tarda.De cara a Sant Jordi, la Casa Navàs anuncia la quarta edició del Navàs Market, que comptarà amb paradistes que mostraran art i artesania a l’antiga botiga tèxtil durant els dies 22 i 23 d’abril.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: