1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

El doctor Lluís Colomés fa valer el moviment Maqui

Pronuncia una conferència a la Fundació Privada Reddis

Una imatge de l'acte del passat dimarts | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'abril de 2022 a les 11:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Privada Reddis ha acollit a les seves instal·lacions, aquest passat dimarts, la conferència Els Maquis a les muntanyes de Prades, a càrrec del doctor Lluís Colomés. Metge de professió, mogut per un gran l'interès humanístic i històric, ha fet un profund estudi sobre la figura dels maquis a la nostra demarcació.

Motivat per l'experiència familiar del seu padrí durant la Guerra Civil, Colomés du a terme una revisió de la memòria històrica, tot endinsant-se en 612 documents que li permeten fer una acurada investigació de la figura dels maquis a les muntanyes de Prades.

La detallada descripció que fa Colomés de les diferents famílies del territori que integren el moviment Maqui "té l'objectiu de fer ressortir una figura que va ser menyspreada i injuriada pel règim franquista", segons ha explicat el propi doctor. L'estudi "fa palès que parlar dels Maquis és parlar de l'exili de la República i de la resistència antifranquista", s'ha afegit des de la Fundació Privada Reddis.

Igualment s'ha volgut remarcar que aquest moviment republicà, que va estar relegat a l'oblit durant molts anys, va ser el més important de la resistència antifranquista. A banda, el procés de reconstrucció democràtica, també, va propiciar que el moviment maqui "quedés a l'ombra, i malauradament, no trobarem places, ni carrers que reivindiquin la figura del maqui". 

Recupereu la conferència:
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: