1 de 10
TESTIMONIS DEL PASSAT

Reus, Divendres Sant de 1948

Processó de Divendres Sant a Reus, l'any 1948 | Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus /Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus /Borràs Sotorra, Eduard / Núm. reg.: 77
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 d'abril de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou lliurament de la sèrie d'articles Testimonis del passat el dediquem a una imatge del Divendres Sant de 1948 a Reus. La fotografia, disponible la consulta i la compra a través de la Fototeca de la ciutat, és obra d'Eduard Borràs Sotorra. A banda, és inclosa a l'exposició Borràs, Cuadrada i Prunera. El Trípode, que pot veure's al museu del raval de Santa Anna. Borràs va ser component d'aquest col·lectiu. 


Quant al contingut de la fotografia, mostra la sortida en processó del Crist de la Sang de l’Església de la Puríssima Sang. En primer terme es veuen uns nens molt mudats, un parell van vestits d’escolanets, que porten partitures i canten, i després es veuen alguns homes amb instruments de música. Més enrere es veuen algunes cucurulles de confrares.

A ambdós costats de la imatge hi apareixen moltes altres persones que veuen passar la Processó, i també se'n veuen altres als balcons dels domcilis propers. 

La imatge prové de l'Arxiu Històric de l’Agrupació Fotogràfica de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: