1 de 10
ENTITATS

Defensar la criança respectuosa i crear xarxa: els motors de Mareus

L'associació ha reprès l'activitat després de la pandèmia i celebra la propera trobada el 13 d'abril

Defensar la criança respectuosa i crear xarxa: els motors de Mareus | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 7 d'abril de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Oferir tranquil·litat i crear xarxa. Aquestes són les premisses de l’Associació Mareus, que amb 13 anys d’història acompanya els pares i mares que ho necessitin en la criança dels seus fills. Compartir experiències i dubtes sobre la maternitat en un ambient empàtic és l’objectiu d’aquesta associació situada al Mas Pintat.

Mareus reuneix pares i mares per compartir experiències comunes i dubtes 


Tres mares van crear Mareus l’any 2008, quan van veure la necessitat de crear una xarxa de suport a les mares i els pares en l'educació i desenvolupament dels seus fills. Una d’elles, la Mar Torres, actual presidenta de Mareus, assegura que “els problemes, compartits, es veuen d’una altra manera: que no ets estranya, que és normal el que t’està passant, que pots estar tranquil·la”.

A causa de la pandèmia, Mareus va paralitzar la seva activitat fins el passat febrer, que va tornar a posar-se en marxa. Organitzen trobades amb un tema central en què els pares comparteixen dubtes i experiències sobre aquella qüestió o sobre d'altres que els sorgeixin. Horaris de son, alimentació, límits amb els infants o la importància dels contes en l’educació són alguns dels temes dels quals pares i mares han compartit vivències i consells.
 

"Amb una criança respectuosa els nostres fills són respectuosos amb la resta"


A Mareus defensen una criança en xarxa i basada en el respecte, tal com afirma Torres. “Amb aquesta criança respectuosa fem que els nostres fills siguin respectuosos amb la resta i també amb ells mateixos. Sentir que no hem de tenir una autoritat total sobre els nostre fills, sinó que els hem d’acompanyar i els hem d'ajudar a trobar les eines que necessiten per acabar sent adults responsables i respectuosos”, raona.

Des de l’associació expliquen que compartir aquestes experiències aporta beneficis als pares i mares i, sobretot, aporta tranquil·litat, que és un dels motors de Mareus.  L'objectiu de l'associació és acompanyar, compartir i fer xarxa per aconseguir que la maternitat deixi de ser un viatge, sovint, solitari i que es faci amb una companyia i un entorn empàtic.

Les reunions de Mareus se celebren els dimecres cada 15 dies al Mas Pintat, a les 17.15 de la tarda i estan obertes a tothom amb inscripció prèvia a través de les seves xarxes socials. Generalment estan dirigides a famílies amb infants d'entre 0 i 4 anys, tot i que les trobades estan obertes a totes les edats. 

La propera és el dimecres 13 d’abril,
i consistirà en un taller sobre els mites de la lactància materna.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: